chciałem się pochwalić nowym Dualem 1219, mam nadzieję, że dobrze zrobiłem kupując go

Stan jak widać nie jest idealny, ale chyba nie ma tragedii, ogólnie gramofon się włącza, wszystkie dźwignie i przełączniki działają, ale nie zawsze chce ramie wystartować (czasami od razu silnik się wyłącza, a czasami normalnie wędruje nad płytę, ale opada 1cm przed nią), ale myślę, że mechanika jest do ogarnięcia. Z tego co wiem gramofon nigdy nie był robiony i ostatnio leżał nieużywany.
Kółko napędowe wygląda dobrze jak na moje oko, ale poniżej wrzucam jego zdjęcia.
Na pewno będę musiał zając się fornirem, bo ma kilka mankamentów, no i będę musiał poszukać nowej pokrywy, chociaż te dwa małe panele są w niezłym stanie, myślę, że po polerce będą jak nowe, więc może uda się kupić niekompletną pokrywę w dobrym stanie.
Cieszy mnie bardzo fakt, że jest kompletny i z otwieranym przednim panelem, bo na tym mi zależało, dostałem do niego dwie wkładki, nie mam pojęcia czy są one dobre czy nie, więc będę wdzięczny za opinie. Jedna wkładka (m95) nie ma igły i z tyłu 'dziwnie' wygląda, więc nie wiem czy ona się w ogóle nadaje.
A i gdzieś jest napisany rok produkcji? Bo patrzyłem na różnych naklejkach i nie znalazłem.
A tu kilka zdjęć

A i coś takiego było w tym otwieranym panelu, wiecie co to jest jest? Średnica około 1cm.