Zaraz pse, ja chyba czegoś nie rozumiem?
U mnie jest tak:
Płyty - 3 subfora
Sprzęt - 7 subfora
Giełda -3
Muzyka - z 7czy 8 /najsłabiej pisywalny dział na forum
inne hobby
Forum
Off topic
Szitboks
Każdy z działów zakupowych zawiera w sobie i na początku taki właśnie subdział "zakupy".
Co do giełdy to na większości for jest na dole. U nas giełda jest niżej niż Sprzęt, więc i tu nie bardzo rozumiem.
Czytanie i uczestnictwo w forum ma sens tylko po zalogowaniu. Bez logowania w poszczególnych działach panuje spory haos i tylko wybranie opcji "nowe posty lub aktywne tematy" pozwala na orientację co i gdzie słychać oraz jakie tematy są aktualnie 'żywe'?
Moim zdaniem istniejący układ jest dobry i na stronie głównej, która służy wyborowi działu - bardzo dobry.
Dział sprzętowy na pewno jest do reorganizacji. Tylko jak oddzielić owe plewy? To prawdopodobnie nie jest możliwe, ale .?
Dział DIY - dołożyć gdzieś, pewnie. Chyba osobno lub sprzętowo.! Ależ TAK = chcemy!
Tera tak:
Paweł, nie mam zielonego pojęcia dlaczego przywołujesz dział giełdy (już dwukrotnie, ale coś Ci leży na .. no nie wiem właśnie na czym.. niech będzie, że na stopie).
Mnie jest zupełnie obojętne gdzie ona będzie. Zwykle jest nisko i niedostępna bez logowania (na innych forach). To cholera jakiś fetysz, zadzwonię.. e.. nie lepiej przy następnej kawie powiem Ci jak toto działa i dlaczego tak, a nie inaczej. Lokalizacja tego działu nie ma żadnego znaczenia. Niestety nie wiem jakie są atrybuty lokowania aktywności czyli wewnętrznego pozycjonowania postów tego działu. Z moich obserwacji wynika, że 'argumenty' są słabe i nie zależą od odwiedzin czy też aktywności wątku w relacji bieżącej. Niedogodność widać gdy chce się coś poprawić lub uzupełnić i trzeba się przekopać przez 3-4 poziomy podforumowe w tył. Nie ma też możliwości, bodaj w żadnym temacie wielostronicowym, prowadnicy kierującej na określoną, wybraną stronę - wpisujemy nr str. i hop (jest tak np na AS).
Panowie zróbmy to DIY, uporządkujmy sprzęt o ile się da i hajda na koń. Będę zdumiony pozytywnie jeśli moderacji uda się jakiś mechanizm, który spowoduje, że natrętne kopiowanie hiperłącz z OLX i Allegro bez znajomości sprzętu będzie opanowane, a leaderzy tej konkurencji będą zmuszeni do przemyślanych wpisów.
Wojtek pisze: Nawet nie wiecie ilu ludzi w ogóle pomija publiczne pisanie i pisze PW do osób aktywnych z prośbą o prywatną poradę,
Wiemy.

Oj wiemy, znaczy "ja wiemy", piszę za siebie. I nawet daje się to opanować, jeśli autor nie stawia multi kwestii, a przeważnie tak właśnie jest.
Dodatkowo jeszcze mamy dość słabe możliwości sortowania PW, a wyszukiwania prawie żadne.