Poprosiłem znajomego i zmierzył licznikiem bez podgrzewania jaki jest pobór. Wyszło mu jednak lekko ponad 100W. Płyty myłem u niego takim sposobem że ustawiałem myjkę na 5 min i myłem bez kręcenia każdą ćwiartkę płyty. Może tu jest problem. No i teraz mam dylemat którą wannę brać od Chińczyka bo z nimi jest tak że w papierkach deklarują swoje a w rzeczywistości wychodzi co innego
edit:
Nie no w PL tej w/w myjki lub zbliżonego Chińczyka nie idzie kupić w normalnej cenie. Ja rozumiem że jest bum może na to ale lichwa 200% mnie rozwaliła w porównaniu z ebay, to są normalnie jakieś kpiny. Pozostaje import chyba ale jeszcze poszukam po EU
edit:
Jestem już na etapie mycia we własnej wannie i czas na małe podsumowanie
- myjki z przetwornikiem 40kHz wytwarzają podczas kawitacji mniej pęcherzyków powietrza (niż 60-80kHz) ale są one większe- zwiększa się także ilość energii podczas ich pękania
- w zastosowaniu do mycia płyt winylowych, lepsze wg mnie (bardziej bezpieczne) byłoby zastosowanie przetwornika 60-80kHz ale zwiększa to łączny koszt wykonania takiej myjki
- górna granica podgrzewania przy procesie mycia to wg mnie ok 30 stopni, gdyż w procesie kawitacji i tak na wskutek rozrywania pęcherzyków oddawane jest ciepło
- przygotowując płyn do mycia nie należy przesadzać z ilością alkoholu, dlatego że jego nadmiar powoduję większą energie podczas kawitacji i tym samym wyższą temperaturę całego procesu
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana