Dzięki. W poniedziałek do niego zadzwonię. Fajnie jakby miał jeszcze gumkę pod pokrywę bo mi jednej brakuje.
Regsoft pisze: Hłe, hłe ... bo go nie znasz ...
Ważne, że działa. Ja kupiłem bezpośrednio z strony north.
Regsoft pisze: A po jakie licho?
Zaznaczam, że to co napisze to tak z słyszenia. Podobno większy docisk powoduje że płyta nie ulega mikro przesunięciom (nie wiem jakim cudem bo igła nie daje takiego oporu aby na gumie ruszyć winylem). Dla mnie to trochę bullshit story

Mnie się podoba coś takiego (np. epoksydowany odważnik).
darkman pisze: żaden.Nie znam się na nich, ale jak coś to Cracker kiedyś podawał od jakiej wagi w ogóle jest sens iść w ten gadget.
no to trzeba będzie zagadać.
darkman pisze: większość nagrań robiłem na LP2, by nie zmieniać dysku w czasie setu.czyli potrzebuję z tą opcją odtwarzania,
No to tu mogą zacząć się schody bo mówimy o relatywnie nowym sprzęcie z raczej wyższej półki, bo LP2 i LP4 weszły później do użycia a zupełnie późno do odtwarzaczy stacjonarnych.
darkman pisze: Kozacky nie koniecznie, dobry i nie drogi = tak + LP2,Aha, a orientujesz się co do dostępności laserów? Co by nie było jak z CD, że część już papa lub max drogie na rynku aftermarketowym.
Z tego co widzę to LP2 i LP4 (niemal zawsze idą w parzę) ma cała seria MDS-JBx40 QS, MDS-JE480, MDS-JE770, MDS-JB980
EDIT: Co do laserów to raczej nie ma problemów, choć przyznaję, że ja nigdy nie musiałem wymieniać. W niektórych modelach nawet stosowano lasery z decków CD. Nie pytaj się jak ale tak było. Mój deck z przerwami pracuje od 8 lat bez awarii a kupiłem go już używanego

i laser działa jak nowy.