Regsoft pisze:
To trudne pytanie ... i subiektywne ... porównywałem kilka wbudowanych pre "złotej ery" (Onkyo, Sony, Denon ... MM i MC ... ) i średnio licząc poziom dochodził do ART'a ... już taki CA dawał lepszy dźwięk ... co nie znaczy, że nie ma lepszych wbudowanych ... albo i komuś by się bardziej ich dźwięk podobał ...
W każdym razie moim zdaniem poziom wbudowanych, starych pre wydaje się solidny ale nie przekracza poziomu powiedzmy paruset zł nowych pre zewnętrznych. Ktoś oczywiście może mieć inne zdanie bo i testować inny model wbudowany

Regsoft, bo te wbudowane z którymi miałeś do czynienia, nie były jeszcze na tyle dobre...
Kupiłem dwa lata temu nową CA 651P, kiedy doszły nowe integry Sansui AU-D9 i Luxman L-510 szybciutko CA trafiła do kartona i na aukcje, nie było mowy nawet o porównaniu w dwóch sekcjach.... Kiedy porównywałem CA z wbudowanym Pre MM w Onkyo A-9155 to oczywiście CA robiła duże wrażenie, bo samo pre w integrze było bardzo cieniutkie.
Wszystko zależy od samej klasy integry i w niej wbudowlanym pre, bo skoro wzmak będzie średnich lotów, to czego oczekiwać w niej od pre???