Dopiero ten wątek sprawił, że zacząłem drążyć problem. Smutno? Nie wiem, może trochę.
Z wizytą u Regi
- holy_shit_89
Re: Z wizytą u Regi
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Najprostszym sposobem jaki mi przychodzi do głowy i chyba najtańszym to spróbować na rolkę napędową nałożyć koszulkę termokurczliwą i podgrzać ją aby się zacisnęła a nadmiar odciąć. Założyć z powrotem pasek i sprawdzić jaka jest różnica. Jak będzie dobrze to zostawić a jak nie to koszulkę usunąć. Bez śmiechu. Ja bym tego spróbował. Koszulki są dostępne w różnych średnicach więc nie powinno być problemu z dostępem.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma sensu kombinować z poprawą skoro nie ma póki co sposobu na pomiar/weryfikację 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- cooledit
Jedynie może porównać z czasem podany na labelu czy kopercie. Póki co, zawsze to już coś. Będzie przynajmniej wiedział czy warto powalczyć z obrotami.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- holy_shit_89
- cooledit
Napisz jaki był efekt eksperymentu.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
holy_shit_89 pisze:No nie wiedziałem...Wojtek pisze:To Ty nie wiedziałeś w co się pakujesz kupując Regę? Sam gramofon to zachęta. Żeby to grało jak trzeba to musisz doinwestować we wszystkie upgrade kity
Może sprawdź obroty appką w telefonie?Nie stać mnie teraz ani na inwestowanie ani na ewentualną wymianę gramofonu, więc zostanie tak jak jest. Serio, gdybym dzisiaj nie przeczytał tego wątku to nigdy bym się nie skapnął, że Rega kręci szybciej. Większość płyt które mam znałem już wcześniej, a różnicy nie słyszę, więc albo coś mam ze słuchem, albo różnica nie jest tak znaczna. Doświadczenie cooledita kazałoby jednak sądzić, że jakaś różnica tam jest.
Nie mam apki, bo nie mam mądrego telefonu
@cooledit - cienki pasek gumowy
E no ktoś w twoim otoczeniu musi mieć samsunga czy ajfona. Ładujesz np. RPM i pokazuje całkiem nieźle.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850