Witam i serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników tego Forum.
Mam 51 lat. Pochodzę ze Śląska Cieszyńskiego. Od wielu lat słucham muzyki z płyt winylowych i dobrze nagranych taśm szpulowych. Nie pogardzę też CD (słucham z odtwarzacza SONY CDP-XE270). Posiadam w pełni sprawny sprzęt polskiej Unitry, który darzę sentymentem i dlatego do dziś się go nie pozbyłem, mimo, że jest wiele sprzętu znacznie wyższej klasy. Muzyki nagranej na płytach winylowych słucham z gramofonów GS 424 Adam i GS 438 Bernard, nagranej na taśmach - z magnetofonu szpulowego M2405S. Wszystko podpięte do amplitunera Radmor 5102 i kolumn Altus 110 (szkoda i niestety, bo to raczej dyskotekowe, świszcząco - łupiące, średnio nadające się do odsłuchu domowego zestawy, przełączniki tonów ustawione na "-". Marzą mi się 4 ohmowe ZG40C z membraną bierną, które niegdyś posiadałem, ale nieodpowiedzialnie sprzedałem). Przez wiele lat prowadziłem lokalne dyskoteki. Uwielbiam muzykę dyskotekową lat 70 i 80, hard rocka, brytyjskiego glam rocka lat 70 i soul. Audiofilem "purystą " nie jestem. Po prostu lubię słuchać muzyki, a przy okazji - sprzętu

Trochę przydługie to exposé. Wybaczcie