wersja mini w standardzie unitry te 30 cm to taki maks dla mnie. Cały myk polega na tym, że CD to u mnie format szczątkowy. Nie potrzebuję więc uber urządzenia z nie wiadomo jak kosmicznym DACiem etc. Potrzebuję czegoś co zmieści się na regale obok ampli i gramofonu, a że został ok 30 cm miejsca...
Latro, dzięki za potwierdzenie - obadam go, zwłaszcza że podoba mi się jego minimalizm
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Ok, za jakiś czas czeka mnie kupno SACD. Mi się podoba no i ma fajny transport top loader. Jak od strony technicznej? Sprzęt zadbany, pierwszy właściciel.
Używałem kilku modeli odtwarzaczy DVD i zwrócę tylko uwagę, że często bywają powolne. Wszystkie wczytywały płytę dłużej niż standardowe CD, a już szczytem był któryśtam model Sony który po uruchomieniu przez parę sekund wyświetlał "ekran powitalny" zanim w ogóle pozwolił Ci otworzyć kieszeń... Możliwe że miałem po prostu pecha, ale nigdy nie trafiłem porównywalnie upierdliwego odtwarzacza CD.
Pod spodem jest Sony cdp-xe270 chyba też na sprzedaż, a to już lepszy wybór niż to dvd. Ja kiedyś zrobiłem test porównawczy sprzętów niskobudżetowych dvd sony ns dvp ns36 kontra odtwarzacz cd philips cd614 sygnał analogowy zestawu wzmacniacz i kolumny, ta sama płyta. Potem podłączyłem oba optykiem do DACa taishan fio d3 i w obu przypadkach (sic!) dvd sony poległo z kretesem prezentacją dźwięku. A ludzie mówią że to zera i jedynki...
Zobacz czy mają lasery jest na rynku, bo tak to będzie jednorazówka jak maszyna padnie...
Np. u mnie w mieście jest dość ciekawy model na sprzedanie, sporo lepszy niż te typy z twojego miasta, laser sony 240A https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-zest ... 7f445ba19a
Tyle że to jakiś komplet nie wiem jak z ceną osobno.
Z ciekawości zadzwoniłem za ten cd Denona chce 150zł i już opowiada że ktoś rezerwował stara śpiewka...
Aha i ja też sprawdzałem na blurayu lg bd370 i też słabiej niż budżetowe CD614 i nawet jako transport. CD dopiero poległ po podłączeniu do zewnętrznego DACa (karta dźwiękowa). Okazuje się że to najbardziej rozwojowa opcja...
Może taki staruszek ale trzyma poziom: https://www.olx.pl/oferta/denon-dcd-150 ... 825736113f