Tak, myślałem o AT, btw czy kiedykolwiek trafił tu ktoś zadowolony z Hanpinów oprócz Ciebie? Nie pamiętam.motown pisze: Mówisz o AT-LP120USB - kasowanie luzów w łożyskach ramienia?
Reloop RP-7000 GLD
- Reymont
Re: Reloop RP-7000 GLD
- motown
Nie wiem, nie śledzę. I mówiąc szczerze, nie bardzo mnie to interesuje ;]
Pytanie czy trafił tu ktoś niezadowolony z "super OEMa"? Ta AT o której mówisz, to nie jest ta platforma.
A ja akurat jestem bardzo zadowolony, więc nie oczekuj, że będę kłamał dla poklasku. Daleko mi do klubu "bezwzględnych fanatyków wintydżu" ;]
I jeszcze pytanie pomocnicze: ile Ty czasu używałeś jakikolwiek gramofon "super OEM", że tak szczerze nimi gardzisz?
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Reymont
Ze 3 minuty w sklepie oglądałem, starczyło.motown pisze:ile Ty czasu używałeś jakikolwiek gramofon "super OEM", że tak szczerze nimi gardzisz?
- motown
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Reymont
- motown
Ach, szkoda. Myślałem, że może Stanton ;]
btw, kluczowe właśnie jaki to był Reloop. Bo w ofercie mają chyba sześć modeli. I te pierwsze trzy najniższe nie mogą się podobać, więc się nie dziwię.
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Reymont
Strasznie plasticzane ramię to miało, te tanie pokrętła i liche spasowanie wszystkich elementów... brr
-
Ad. http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=9734
Zamówiłem sobie na jutro do obejrzenia w salonie jednej z dużych sieci handlowych, egzemplarz AT-LP120. Ciekawy jestem bardzo co zobaczę.
Brak powtarzalności w montażu gramofonów, a moim zdaniem taka powtarzalność jest absolutnie konieczna szczególnie w dobie masowych zakupów w sieci, jest nie do zaakceptowania. 1300 - 1500 zł. to są już jakieś pieniądze i napis "Professional" na urządzeniu powinien do czego zobowiązywać.
Zamówiłem sobie na jutro do obejrzenia w salonie jednej z dużych sieci handlowych, egzemplarz AT-LP120. Ciekawy jestem bardzo co zobaczę.
Brak powtarzalności w montażu gramofonów, a moim zdaniem taka powtarzalność jest absolutnie konieczna szczególnie w dobie masowych zakupów w sieci, jest nie do zaakceptowania. 1300 - 1500 zł. to są już jakieś pieniądze i napis "Professional" na urządzeniu powinien do czego zobowiązywać.
- motown
Nieszczególny to jest model, więc nie spodziewaj się cudów. Lepiej zrobisz jak pomacasz wyższy model albo chociażby Reloopa RP-7000.
Niestety to tak nie działa. I nie dotyczy tylko gramofonów ;]
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Regsoft
-
Reloop tak ma?Potężnego kawałka blachy na dnie pokrywy dolnej aby zrobić wagę do plinty z taniego tworzywa z zewnątrz nie zobaczysz
Jutro zdam relację z oględzin AT prosto z pudełka. Jeśli w ciągu tygodnia znowu się spotkam ze spapranym gramofonem...
Aktualizacja.
I obejrzałem dzisiaj tylko zawieszenie ramienia. Luzy w obydwu łożyskach czyli łącznie w trzech bo w pionowym również. Dalsze oględziny już sobie darowałem mocno zniesmaczony. Ale za to wyszedłem ze sklepu z oryginalną ATN100E w całkiem sympatycznej cenie.