onkyo CP 1057f sprzedam
-
onkyo CP 1057f sprzedam
witam mam na sprzedanie gramofon onkyo cp 1057f gramofon nie nadaje dźwięku na głośniki nie wiem co jest przyczyno reszta mechanizmów działa super jeżeli bym mógł poprosić o podpowiedzi ile możne kosztować bo sam się okrętując widziałem sztuki za 2000zł możne się opłaca wrzucić parę groszy i go naprawić i wżąć za niego troszkę więcej pieniążków?
link do zdjęcia
http://www.mojalbum.com.pl/Album=QQ4NU3Q6
link do zdjęcia
http://www.mojalbum.com.pl/Album=QQ4NU3Q6
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: onkyo CP 1057f sprzedam
Odpowiem Ci z autopsji po ostatnio takiego sprzedałem. Te 2000 zł. to cena z sufitu, a w zasadzie marzenia pewnego pana co go od kilku miesięcy wystawia bez pozytywnego skutku na allegro. W idealnym stanie technicznym i wizualnym ten sprzęt jest wart mniej niż połowę tej ceny tak patrząc realnie. Choć i w tej cenie musi się trafić zapalony kupujący bo model wprawdzie wysoki ale popularny wśród gramomaniaków nie jest. Twój egzemplarz jak sam piszesz jest uszkodzony. Co jest przyczyną braku dźwięku nie wiesz. W związku z tym potencjalny kupujący nie może nawet szcunkowo określić kosztów naprawy co mocno ograniczy krąg potencjalnie zainteresowanych.
W moim egzemplarzu potrafił zacinać się silnik, poza tym był w stanie bardzo dobrym. Kolega który go odemnie kupił, kupił też drugi egzemplarz i na zasadzie dawcy zrobił przekładkę. Koszt obu tych urządzeń wyniósł go w sumie 800 zł. (500 + 300)
W moim egzemplarzu potrafił zacinać się silnik, poza tym był w stanie bardzo dobrym. Kolega który go odemnie kupił, kupił też drugi egzemplarz i na zasadzie dawcy zrobił przekładkę. Koszt obu tych urządzeń wyniósł go w sumie 800 zł. (500 + 300)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
onkyo CP 1057f sprzedam
Oferujesz od złotówki i niech rynek wyznaczy cenę 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
w czwartek jestem umówiony z specjalisto w sprawie naprawy dźwięku może uda się zreperowć i ma jeszcze pytanie jak usunąć rysy z tej przezroczystej pokrywy?
- JacK
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
gramofon jest dostępny na allegro od 1 zł poszłem za rado wojtka
http://allegro.pl/gramofon-onkyo-integr ... 36981.html
http://allegro.pl/gramofon-onkyo-integr ... 36981.html
- JacK
No i fajnie może zalicytuje, spoko był to sprzęcik...
-
powiem tak od kiedy go posiadam a jest to ok 3 lat nie wiedziałem co jest ze nie nadaje dźwięku okazała się ze potrzebuje wzmacniacza i wszystko jest ok tyle co się go nasłuchałem to parę minut u gościa co go naprawiał a tak to stojał w pokoju i miał ładnie wyglądać
- JacK
Piszesz że potrzebuje wzmacniacza (a raczej przedwzmacniacza gramofonowego) co jest akurat normalne. Piszesz też że jakiś gościu go naprawiał więc zapytam co było zepsute ?
-
oto chodzi ze właśnie nic to ze go odałem do specjalisty wynikało z mojej niewiedzy ze podrzebuje przed wzmacniacza
- JacK
No i pozamiatane. Odwołane wszystkie oferty na kilka dni przed zakończeniem aukcji. Powód "za mała cena". Ciekawe czy wiesz polende2 na czym polega licytacja 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
onkyo CP 1057f sprzedam
JacK:
To może być przecież równie dobrze przykrywka do wycofania aukcji z powodu uzyskania satysfakcjonującej oferty poza aukcją
To może być przecież równie dobrze przykrywka do wycofania aukcji z powodu uzyskania satysfakcjonującej oferty poza aukcją

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum