Ale o co chodzi z tą flagą w tle...??
Gramofon do 2500 pln
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
- Regsoft
-
Re: Gramofon do 2500 pln
Sprzedawca twierdzi że sprzęt jest w bardzo dobrym stanie, wszystko sprawne i oryginalne (poza stożkami przy nóżkach). Kupił go w firmie NOMOS w Warszawie u Pana Artura Ciuby około 2 lata temu. Był po pełnym przeglądzie ale z tego co wie nic nie miał wymieniane. Gramofon jest podobno normalnie używany przez sprzedawce.
Czy firma NOMOS jest godna zaufania?
Czy jest sens po ewentualnym kupnie oddać go na przegląd do ww firmy czy dać go komuś innemu do obejrzenia? Jeśli komuś innemu to kogo możecie mi polecić?
A co do innych modeli jakie Pan >Pawelec< pokazał to faktycznie ja jeszcze byłbym w stanie się do nich przekonać ale niestety dla mojej żony "są za bardzo vintage i nie będą pasować do otoczenia" (stąd też pytanie o te nóżki w dualu ale to się jakoś przepchnie
Dual cs 750 jest kompromisem w kwestii wyglądu.
Czy firma NOMOS jest godna zaufania?
Czy jest sens po ewentualnym kupnie oddać go na przegląd do ww firmy czy dać go komuś innemu do obejrzenia? Jeśli komuś innemu to kogo możecie mi polecić?
A co do innych modeli jakie Pan >Pawelec< pokazał to faktycznie ja jeszcze byłbym w stanie się do nich przekonać ale niestety dla mojej żony "są za bardzo vintage i nie będą pasować do otoczenia" (stąd też pytanie o te nóżki w dualu ale to się jakoś przepchnie

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Skoro był oryginalnie kupiony od NOMOS to nie widzę sensu by po dwóch latach oddawać go ponownie do tego czy innego serwisu.
Bo po co? Skoro jest sprawny.
Bo po co? Skoro jest sprawny.
Skoro mamy takie "bardzo specyficzne ograniczenie" to chyba już nie ma co gdybać nad czymś innym.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Myszor
- Gramofon: PD-300
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Gramofon do 1500 zł
Kupujecie drugi gramofon żeby stał obok Sony czy co? 
Generalnie mamy wątek do 1500 złotych, a obydwie oferty są jedna nieco droższe (2k i powyżej 2k), więc tak na logikę trochę słabo.

Za tyle ile stoi?
Na oko tak.
Generalnie mamy wątek do 1500 złotych, a obydwie oferty są jedna nieco droższe (2k i powyżej 2k), więc tak na logikę trochę słabo.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
"bardzo specyficzne ograniczenia"
Cudzysłów odnosi się do jakiegoś konkretnego cytatu czy to zwykłe podkreślenie mnogości problemu wstawiania sprzętu z przed 20-40 lat do salonu gdzie on po prostu nie pasuje?
W każdym razie dziękuję za poświęcony czas i rady jakich ciężko uświadczyć gdziekolwiek indziej. Liczę na dalszą pomoc w gramofoniastych kwestiach. PEACE!
Cudzysłów odnosi się do jakiegoś konkretnego cytatu czy to zwykłe podkreślenie mnogości problemu wstawiania sprzętu z przed 20-40 lat do salonu gdzie on po prostu nie pasuje?
W każdym razie dziękuję za poświęcony czas i rady jakich ciężko uświadczyć gdziekolwiek indziej. Liczę na dalszą pomoc w gramofoniastych kwestiach. PEACE!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Podkreślenie. Nie wiem czy pasuje czy nie pasuje, ale z drugiej strony to ma przede wszystkim wyglądać czy jednak grac?

Teoretycznie można by kupić jakiś szmelc który super wygląda na tle kanapy czy meblościanki, a płyty puszczać na jakimś "zbyt vintage" hi-endzie schowanym za kotarą

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Dokładnie. Poza tym kurde ten sansui pasuje nawet do białego domu 

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Dla mnie ma grać prześliczne i miażdżyc brzmieniem, dla kohabitantki;) ma grać dobrze i pasowac wizualnie do reszty. Dzieci głosu nie mają jeszcze, ale mają słuch! To właśnie ten kompromis którego oczekuję po nowym gramofonie 

- KUTI
Zdobędziesz doświadczenia to zrozumieszgrey_sunday pisze:Dla mnie ma grać prześliczne i miażdżyc brzmieniem, dla kohabitantki;) ma grać dobrze i pasowac wizualnie do reszty. Dzieci głosu nie mają jeszcze, ale mają słuch! To właśnie ten kompromis którego oczekuję po nowym gramofonie

Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
- Regsoft
-
Re: Gramofon do 1500 zł
Niestety Sony został odesłany/Wojtek pisze:Kupujecie drugi gramofon żeby stał obok Sony czy co?
No właśnie ciężko powiedzieć za ile stoi bo to licytacja, czyli rozumiem że za ok. 2 tys.
Dzięki
To poproszę o przeniesienie zatem.Wojtek pisze:Generalnie mamy wątek do 1500 złotych, a obydwie oferty są jedna nieco droższe (2k i powyżej 2k), więc tak na logikę trochę słabo.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Fakt Sony to to nie jest

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Regsoft
Ciekawe dlaczego nie ma zdjęcia z uniesioną pokrywą. Zawiasy padły?

Headshell zintegrowany z ramieniem? Bardzo wygodne

Miłośnik meblościanki to przy niektórych Soniaczach pewnie ma odruch wymiotny. No nie są piękne, widać nadrabiają charakterem