Od kilku lat jestem posiadaczem wspomnianego gramofonu. Jestem z niego ogólnie zadowolony, chociaż chciałbym się nim trochę bardziej "zaopiekować" w wolniejszej chwili. Na razie żadnych rewolucyjnych zmian nie wprowadziłem. Jedyne zmiany to wymiana oryginalnej wkładki na AT-95 oraz wymiana oryginalnego przewodu sygnałowego (były oryginalne od nowości kabel oraz wtyczki Sony).
Przewód dałem Schulz Kabel DK4, wtyczki również tego producenta. Mam klika pytań, może ktoś będzie w stanie mi coś podpowiedzieć:
- pytanie - ciekawostka, co to jest za ustrojstwo i do czego może służyć? Znajduje się w lewym górnym rogu gramofonu. Na zdjęciach z Internetu bliźniaczego Sony PS-T25 czegoś takiego nie widziałem.. - mam pewien problem ze zbyt szybkim opuszczaniem igły, kiedy gramofon jest "ciepły", czyli np. przy rozpoczęciu odtwarzania drugiej strony płyty. Pierwsze opuszczenie "na zimno" jest w porządku. Da się to jakoś wyregulować? Może trzeba wymienić gdzieś smar na jakiś nowy..?
- mam dość mocno zmatowiałą pokrywę. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakiś sposób, środki aby ją samodzielnie trochę odświeżyć?
Dzięki i pozdrowienia!