Witam!
szukałem opinii i porad na temat złożenia pierwszego zestawu i wielokrotnie linki kierowały mnie na winyl.net .
W związku z z tym postanowiłem dołączyć i poczytać częściej...
Z pewnych względów skazany jestem na zakup kompletnego zestawu w jednym - konkretnym - sklepie.
Wybór siłą rzeczy jest ograniczony ofertą sklepu z jednej strony, kapitałem z drugiej i do tego jeszcze praktyczny brak wiedzy w temacie - z trzeciej.
Poczytałem co mi wpadło w oko na temat przede wszystkim gramofonów i postarałem się dobrać resztę.
Tak jak w temacie - wybrałem, ale jeszcze nie kupiłem, więc jeśli efektownie wchodzę na minę - będę wdzięczny za ostrzeżenie.
Mój wybór: gramofon Audio-Technika AT-LP120, amplituner (żeby tez radio było) Yamaha R-N301 i zestaw kolumn Heco Victa Prime 702.
Co sądzicie o takim zestawieniu?
wybrałem sprzęt, ale jeszcze nie kupiłem. Będzie ok?
-
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Re: wybrałem sprzęt, ale jeszcze nie kupiłem. Będzie ok?
Nie pasuje mi osobiście amplituner, po pierwsze nie ma przedwzmacniacza, więc musisz go jeszcze poszukać po drugie nie jest to najlepiej brzmiący sprzęt, raczej płaski jak to z yamahami- naturalny. Niewątpliwie na plus są bajery z wifi itd. ale nie wiem czy ampli jest tutaj najlepszym strzałem.
O gramofonie nie wypowiem się bo nie miałem z nim do czynienia. Kolumny są spoko. Naprawdę fajne brzmienie (słuchane w salonie denona bodaj wraz z ichnim jakimś wzmacniaczem) nie zachwycają wyglądem - ale to już osobiste preferencje
a na końcu i tak żona powie że za duże 
O gramofonie nie wypowiem się bo nie miałem z nim do czynienia. Kolumny są spoko. Naprawdę fajne brzmienie (słuchane w salonie denona bodaj wraz z ichnim jakimś wzmacniaczem) nie zachwycają wyglądem - ale to już osobiste preferencje

Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
-
Ale gramofon ma przedwzmacniacz, wiec amplituner chyba wystarczy?
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Skoro gramofon ma przedwzmacniacz to amplituner wystarczy- widzisz nie chciałem się wypowiadać na temat gramofonu bo go nie słuchałem- stąd moja nie wiedza w tym temacie. Nie jestem fanem takich rozwiązań - w sensie przedwzmacniacz w gramofonie, ale rozumiem że szukasz sprzętu tylko nowego. Jaka jest oryginalnie zainstalowana wkładka w tym gramofonie?
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wątki "o wszystkim" nie są na forum mile widziane. Ten również zostanie niedługo skasowany.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dziękuję za Twoje zainteresowanie moim pytaniem.
Wkładka MM; Audio-Technica AT95E.
pytanie do Wojtka: nie bardzo rozumiem, że wątki "o wszystkim" są nie mile widziane.
Przyznaję - jestem laikiem w kwestii winyli i szukając pomocy zawitałem na forum.
Przeglądnąłem wątki na forum i skoro znalazłem "dział": sprzęt - ogólne z dopiskiem "wszystko razem". To gdzie jak nie tutaj mogę zadać pytanie w interesującej mnie kwestii?
Wkładka MM; Audio-Technica AT95E.
pytanie do Wojtka: nie bardzo rozumiem, że wątki "o wszystkim" są nie mile widziane.
Przyznaję - jestem laikiem w kwestii winyli i szukając pomocy zawitałem na forum.
Przeglądnąłem wątki na forum i skoro znalazłem "dział": sprzęt - ogólne z dopiskiem "wszystko razem". To gdzie jak nie tutaj mogę zadać pytanie w interesującej mnie kwestii?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Mamy konkretne działy dot. poszczególnych sprzętów, a w nich poddziały zakupowe.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum