Kurierzy
- blispx
Re: Kurierzy
To u nas powiem ci że jest jeszcze kultura w logistyce
Fajny składak https://www.youtube.com/watch?v=ZlUJmT2 ... 211.833046
Fajny składak https://www.youtube.com/watch?v=ZlUJmT2 ... 211.833046
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Poczta na Ołtaszynie ostatnio ma potężne problemy

- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Mi kurier z inpostu zgubil płytę. Zostala wyslana przed wigilią i do dzis jej nie mam. Napisałem reklamacje i czekam.
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- blispx
Dalej jak się zamawia z ebay.co.uk do PL to większość przesyłek trafia u nas do InPost'u, czy coś się zmieniło?
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
blispx:
Tu nie chodzi tyle o eBay co o Royal Mail
Ostatnio jak coś stamtąd zamawiałem to przyszło Pocztą Polską.
Tu nie chodzi tyle o eBay co o Royal Mail

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
Przecież nie ma konieczności wysyłania poprzez narodowego kuriera. Masz tam choćby taki popularny serwis percel2go który korzysta na którymś z etapów cargo z InPost'u jeżeli ktoś chce taniej- Brzoska nastawiał także tych paczkomatów pełno po UKeju. No przynajmniej mi się tak trafiało, ale dobrze wiedzieć że były to tylko przypadki, dzięki 
Jeżeli wychodzi Royal Mail to już Poczta Polska odbiera bo tylko oni mają z nimi umowę, czy nawet nie umowę ale jest przepis ponoć taki że narodowych obsługują narodowi

Jeżeli wychodzi Royal Mail to już Poczta Polska odbiera bo tylko oni mają z nimi umowę, czy nawet nie umowę ale jest przepis ponoć taki że narodowych obsługują narodowi
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Poczta Polska we Wrocławiu chyba zawiesiła działalność... czekam na przesyłki już trzeci tydzień 

- blispx
Do mnie dotarły inpostem 2 paczki z UKeja, na jedną spisany protokół bo rozpierdolona totalnie nawet nie musiałem rozpakowywać, Chińczyk niech się teraz martwi z ubezpieczeniem tego ja mam to w czterech literach już- zgłoszone na eBay
Inpost firma dno nie polecam nikomu
Teraz oberwie się DPD, zamówiony kurier miał być w celu odebrania przesyłki następnego dnia, zamówiony przez brokera, skończyło się na tym że musiałem sam zapitalać aby mu to zanieść w umówione miejsce bo on nie miał czasu- porażka totalna ale może im kiedyś jeszcze dam szanse.. hmm a może jednak nie
Jak dotąd chyba jedyna firma z którą nie miałem większych perypetii jest DHL i UPS.. a może i Schenker jeszcze- ci się nie pierdolą w tańcu i nawet do niewielkich gabarytów ciągnikiem z naczepą przyjeżdżają
Co by nie mówić to największe logistyczne firmy na Świecie a reszta im może buty czyścić

Teraz oberwie się DPD, zamówiony kurier miał być w celu odebrania przesyłki następnego dnia, zamówiony przez brokera, skończyło się na tym że musiałem sam zapitalać aby mu to zanieść w umówione miejsce bo on nie miał czasu- porażka totalna ale może im kiedyś jeszcze dam szanse.. hmm a może jednak nie

Jak dotąd chyba jedyna firma z którą nie miałem większych perypetii jest DHL i UPS.. a może i Schenker jeszcze- ci się nie pierdolą w tańcu i nawet do niewielkich gabarytów ciągnikiem z naczepą przyjeżdżają

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chińczyk z UK?

?
Coś w tym jest.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
Stary tam Chińczyków jak psów
http://www.ebay.co.uk/itm/6L-Digital-Ul ... 2401611253
http://www.ebay.co.uk/itm/380820021982? ... rmvSB=true
Druga paczka była nie ruszona ale tam szły tylko silniczki DC 2rpm
https://www.apaczka.pl/ ale to nie wina ich tylko DPD
edit
Ja to mam szczęście do tego inpostu chyba, nie wiem czy wysyłający chcą przyoszczędzić czy co ale kurde nie moim kosztem
W czwartek dostałem SMSa od ipostu że w piątek zostanie dostarczona przesyłka. Oczywiście kuriera nie było, dzisiaj tam dzwonie to się dowiedziałem że paczka jest jeszcze na sortowni w mieście źródłowym(mieście nadania) i że nie wiedzą kiedy dotrze może jutro.. Dostałem także numer do "oddziału" w moim mieście, ale gdy tam dzwonie to poczta głosowa Orange. Tak panie Brzoska alleluja i do przodu, poziom dna pan sobą reprezentujesz
edit

http://www.ebay.co.uk/itm/6L-Digital-Ul ... 2401611253
http://www.ebay.co.uk/itm/380820021982? ... rmvSB=true
Druga paczka była nie ruszona ale tam szły tylko silniczki DC 2rpm
https://www.apaczka.pl/ ale to nie wina ich tylko DPD
edit
Ja to mam szczęście do tego inpostu chyba, nie wiem czy wysyłający chcą przyoszczędzić czy co ale kurde nie moim kosztem

W czwartek dostałem SMSa od ipostu że w piątek zostanie dostarczona przesyłka. Oczywiście kuriera nie było, dzisiaj tam dzwonie to się dowiedziałem że paczka jest jeszcze na sortowni w mieście źródłowym(mieście nadania) i że nie wiedzą kiedy dotrze może jutro.. Dostałem także numer do "oddziału" w moim mieście, ale gdy tam dzwonie to poczta głosowa Orange. Tak panie Brzoska alleluja i do przodu, poziom dna pan sobą reprezentujesz
edit

Ostatnio zmieniony 20 lut 2017, 15:53 przez blispx, łącznie zmieniany 1 raz.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Tak se odgrzebię temat przesyłkowy.
Nie wiem jak to jest możliwe z tą opłatą Allegro Smart bo koszt zwrócił mi się już po trzech tygodniach , a opłata, 49 zeta, roczna przecież jest.
Oczywiście zależy ile paczek i po ile się kupuje. Ja kupuję dużo więc jestem zachwycony tym programem i zawsze daję pierwszeństwo ofertom smart do paczkomatu albo żabki. Polecam notorycznym allegrowiczom.
Nie wiem jak to jest możliwe z tą opłatą Allegro Smart bo koszt zwrócił mi się już po trzech tygodniach , a opłata, 49 zeta, roczna przecież jest.
Oczywiście zależy ile paczek i po ile się kupuje. Ja kupuję dużo więc jestem zachwycony tym programem i zawsze daję pierwszeństwo ofertom smart do paczkomatu albo żabki. Polecam notorycznym allegrowiczom.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
O właśnie, paczkomaty są super. Jak zamawiam coś z Allegro to tylko do paczkomatu.
Tylko raz miałem problem i paczka była w dalszym paczkomacie.

- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Ja odnowilem wczoraj Smarta bo mi się skończył. Bilans na rok: zaoszczędzone prawie 350zł na przesylkach. Dla mnie spoko tylko szkoda ze nadal jeszcze tak mało firm na allegro ma ten program w swojej ofercie.
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Dla mnie to odkrycie roku. Nie mam pojęcia jak im się to opłaca. Trza korzystać póki jest.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- chudy_b