Edit : Gramofon to Dual 1214, a nie 1234
Pomoc z wkładką - Dual 1214
-
Siwy
Pomoc z wkładką - Dual 1214
Witam, w moim Dualu posiadam zamontowaną wkładkę ze zdjęcia - Compass ATX5E. Niestety z tego co widziałem igła do tej wkładki jest bardzo słabo dostępna a w naszym kraju w ogóle nie można jej kupić. Zastanawiam się więc na jaką wkładkę warto ją wymienić? Ewentualnie jeśli ktoś wie gdzie w Polsce można kupić igłę pasującą do tego Compassa byłbym wdzięczny za informacje 
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Re: Pomoc z wkładką - Dual 1214
Compass - srompass
https://north.pl/karta/atxn1-igla-gramo ... -0035.html
A czy warto zostawić? Pokie nie określisz budżetu na nową wkładkę nie bardzo jest o czym rozmawiać.
-
Siwy
Oooo, skoro są dostępne igły to chyba wstrzymam się z wymianą wkładki
Ale tak przyszłościowo, na jaką wkładkę warto ją wymienić by nie ograniczać mocy gramofonu i jaki jest jej koszt? Ta aktualna nie jest chyba taka zła? Wiem też , że ten gramofon nie jest z wysokiej półki, więc nie warto inwestować dużych pieniędzy na wkładkę. Nie wiem czy jest to istotne w doborze wkładki, ale mój wzmacniacz to Saba 9241 digital.
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Znalazłem nawet oryginał na allegro:
http://allegro.pl/audio-technica-atp-n2 ... 78844.html
Znasz brzmienie tej wkładki, czy nie miałeś okazji bo dopiero kupiłeś?
Co do nowej wkładki to j.w. Możemy gadać o wkładkach za 100 zł, możemy za 1000 zł. Nadal nie znam budżetu.
http://allegro.pl/audio-technica-atp-n2 ... 78844.html
Znasz brzmienie tej wkładki, czy nie miałeś okazji bo dopiero kupiłeś?
Co do nowej wkładki to j.w. Możemy gadać o wkładkach za 100 zł, możemy za 1000 zł. Nadal nie znam budżetu.
-
Siwy
Nie miałem okazji. Budżet raczej do 100zł, chyba, że za niewielką dopłatą można kupić coś znacznie lepszego. Chodzi też o to żeby do tej wkładki były dostępne, i najlepiej niedrogie igły.
Może ktoś wie, czy w tym Dualu wymiana wkładki to coś skomplikowanego, czy można sobie z nią łatwo poradzić?
Ps. Na linku podesłałeś igłę ATP N2, wcześniej mówiłeś o N1, czyli rozumiem że są one kompatybilne?
Może ktoś wie, czy w tym Dualu wymiana wkładki to coś skomplikowanego, czy można sobie z nią łatwo poradzić?
Ps. Na linku podesłałeś igłę ATP N2, wcześniej mówiłeś o N1, czyli rozumiem że są one kompatybilne?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To nadrób okazję.
Jak często planujesz je wymieniać?
Czy np. 55 złotych to już jest "drogo" czy jeszcze "niedrogo"?
Szczególnie biorąc pod uwagę to że pewnie w ciągu jednego roku nie zdążysz jej zajechać...
Najtańsza sensowna wkładka to AT-95E, ale jeśli ta już posiadana jest OK to nie wiem czy będzie sens wymieniać.
Jak ktoś nie jest sierotą techniczną to sobie poradzi.
Tak.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Siwy
Taka cena jest w porządku (z wysyłką 70). Ale juz 100 zl + wysylka za tamten zamiennik to bym się musiał mocno zastanowić
Do tej mojej wkładki nawet poza cenami, w najbliższym czasie może być po prostu problem z dostępnością igieł w naszym kraju, skoro już ją można dostać praktycznie tylko w dwóch miejscach
Jak mój amplituner wróci z serwisu, to zamówię najorawdopodobniej igłę do tego compassa. Jak będzie już niedostępna, to pewnie skłonię się ku tej tę audio-technice.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Niestety, żyjemy w takich czasach i takim kraju gdzie z tygodnia na tydzień może powstać problem z dostępnością igieł do obecnie produkowanych popularnych modeli wkładek.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum