Myszor pisze: Ale at jest bardzo jasna. Aż przerysowana momentami.
Wychodzi na to, że to cecha wszystkich AT powiedzmy z tego poziomu generatora i szlifu.
Poczekajmy aż dasz jej więcej czasu. Z tym, że osobiście skłaniam się do opinii, którą kiedyś wyraził Cracker, że jak na starcie budzi wątpliwości, to już 'dla ciebie się nie wygrzeje'.
Co do przerysowania, to w mojej ucho opini

, bardzo trafne i nośne okreslenie("przerysowana"). Zgodne z moimi wnioskami. Zwłaszcza SUT daje obraz tej miary odsłuchowej.
Niestety dodać muszę, że nie miałem okazjo słuchać ATOC9II w swoim torze, a tylko III dla ramion lekkich i nie u siebie (i to krótko.., bo było nieznośnie szklankowato). Natomiast u siebie słuchałem innych AT mniej więcej zbliżonego poziomu (jw. napisałem) i tu moja estetyka jest zdecydowanie na tak w kierunku Denonów. Jednak to kwestia gustu i pewnego przyzwyczajenia oczywiście.
Sądzę, że poprzez stosowne ustawienia jesteś w stanie uzyskać zadowalające brzmienie dla siebie.
Ja się zdecydowałem nie eksperymentować tego akurat kierunku i mój wybór padł na Denon 103R.
To moje brzmienie i w połączeniu z SUT wydaje mi się wyjątkowo dobre jak na moje oczekiwania.
Co prawda jestem bardzo ciekawy co pokaże Benz Mocro Gold (trochę miękki dla PUA-7).. ale nie takie hity już czytałem

Zobaczymy.
Daj jej szansę Myszor i to podwójną! 30h i wówczas może będzie dobrze, bo jaśniej to na pewno
Tak czy owak gratulacje tytułem nowego doświadczenia i nabytku.