Drody przyjaciele,
co mam wybrać? At95 (Prod. Audiotechnica) czy Philips GP400MK II (Prod. Nagaoka)>
Słucham głównie muzyki popularnej XXw. polskiej i zagranicznej. W mojej kolekcji prym wiodą:
Anna Jantar (moja subiektywna królowa PRLowskiej popkultury),
ABBA,
Więcej ABBy,
Maryla Rodowicz,
Boney M.
etc.
Gramofon - Yamaha P220
Amp i preamp- Blaupunkt Delta 2091 (1976)
Kolumny- Grundig BOX M300
Zastanawiam się jeszcze, czy zamiast AT95 możnaby wziąć Monacor EN24, który jest ponoć identyczny
EDIT- Wycofuję się z Monacora, jak ma brzmieć jak groovetool, to ja dziękuję
Philips GP400 MK II VS. AT95
- kfvkfv
- Gramofon: Yamaha P220
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Philips GP400 MK II VS. AT95
Piszesz to tak jakby to była jakaś oczywistość, a nie jest

Ba, to może nawet nie być prawda

Ponoć jest to coś zupełnie innego

Bo Monacor EN24 = Numark Groove Tool

Zakładając że jesteś w posiadaniu obydwu wkładek to czemu nie posłuchasz obydwu i nam powiesz która jest lepsza?
Jeśli nie jesteś w posiadaniu obydwu wkładek... to którą masz, a której nie masz?

AT i Philips to zupełnie inne kultury grania

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kfvkfv
Mam Philipsa, ale nie mam właśnie tego punktu odniesienia w postaci AT95, bo zwyczajnie nie znam jej brzmienia. Według forumowiczów jest ok, ale nie wiem jak wypada w porównaniu do mojego Philipsa
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Na szczęście AT-95E nie jest specjalnie droga 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kfvkfv
Generalnie dla mnie, jako dla człowieka na garnuszku rodziców nawet taki zakup nie idzie "ot tak" i jak już coś chcę kupować, to muszę mieć ścisłą pewność, że jest to produkt dobrej jakości i że nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
AT-95E to produkt dobrej jakości i mówienie o kasie wyrzuconej w błoto, nawet jakby finalnie Philips podobał się bardziej, jest głupie. Zawsze można wkładkę odsprzedać z niewielką stratą. Pozyskane doświadczenie też reprezentuje jakąś wartość, szczególnie na starcie i na relatywnie niskim poziomie kosztowym 
To są zupełnie różne szkoły grania przy podobnej klasie sprzętowej, więc nie oczekuj tutaj definitywnego "to jest lepsze dla Twoich uszu", chyba że chcesz bardzo naiwnie podchodzić do tematu
Dlatego właśnie namawiam do konfrontacji, a "życie na garnuchu" mnie niespecjalnie obchodzi, bo nawet jak masz kieszonkowe to jest to bardziej kwestia cierpliwości aniżeli jakiejś wyższej konieczności budżetowania. Zamiast płyt kupisz sobie wkładkę, itd.

To są zupełnie różne szkoły grania przy podobnej klasie sprzętowej, więc nie oczekuj tutaj definitywnego "to jest lepsze dla Twoich uszu", chyba że chcesz bardzo naiwnie podchodzić do tematu

Dlatego właśnie namawiam do konfrontacji, a "życie na garnuchu" mnie niespecjalnie obchodzi, bo nawet jak masz kieszonkowe to jest to bardziej kwestia cierpliwości aniżeli jakiejś wyższej konieczności budżetowania. Zamiast płyt kupisz sobie wkładkę, itd.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum