Jaki przedwzmacniacz do gramofonu ?
-
-
Re: Jaki przedwzmacniacz do gramofonu ?
Nie ma za co. Jakbyś szukał używki, to mogę mój opchnąć. Ale oczywiście nie dla tego go polecam 

- kinga
Podłączę się tematu, bo nie wiem czy wymyślona przeze mnie konstrukcja ma miejsce bytu.
Gramofon Technics SL-Q200, T4P, EPC P-30. Chcę go podłączyć do przedwzmacniacza ART DJ PRE II (lub do używki CA), a jego z kolei do głośników Creative I Trigue 3500. Czy ma to w ogóle sens? Zadziała?
Nie chcę na razie inwestować we wzmacniacz, bo na horyzoncie powoli wyłania się plan zakupu miniwieży lub innego sprzętu grającego, który później ewentualnie będzie łączony przez preampa z gramofonem. Oczywiście, jeśli powyższa kombinacja okaże się skrajnie nieefektywna, to wezmę jeszcze raz pod uwagę również wzmacniacz.
Drugie pytanie, to który z tych przedwzmacniaczy będzie lepiej współpracować z tą wkładką: Art Dj czy CA?
Gramofon Technics SL-Q200, T4P, EPC P-30. Chcę go podłączyć do przedwzmacniacza ART DJ PRE II (lub do używki CA), a jego z kolei do głośników Creative I Trigue 3500. Czy ma to w ogóle sens? Zadziała?
Nie chcę na razie inwestować we wzmacniacz, bo na horyzoncie powoli wyłania się plan zakupu miniwieży lub innego sprzętu grającego, który później ewentualnie będzie łączony przez preampa z gramofonem. Oczywiście, jeśli powyższa kombinacja okaże się skrajnie nieefektywna, to wezmę jeszcze raz pod uwagę również wzmacniacz.
Drugie pytanie, to który z tych przedwzmacniaczy będzie lepiej współpracować z tą wkładką: Art Dj czy CA?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie że zadziała 

EPC P30 nie należy do wkładek z wyższego pułapu, więc też nie sugerowałbym się tym aż tak mocno.

There is hope...

To nie do końca tak. Obydwa dadzą sobie radę, ale jest szansa że CA poradzi sobie lepiej i to nie tylko z tą wkładką

EPC P30 nie należy do wkładek z wyższego pułapu, więc też nie sugerowałbym się tym aż tak mocno.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Kingo@ nie rób nam tego.

To co słyszałaś ze swojego gramofonu, szło przez Nudę. Konstruktor tego phono pre nigdy nie wyraził się pejoratywnie na temat CA. Być może to jakaś informacja. To już wiesz, ale CA w przypadku rozwoju zestawu w przyszłości nie trzeba będzie zmieniać.
Inna sprawa, że ArtDJ ma dedykację pod kartę dźwiękową i jakąś tam regulację. Jest popularny i chyba nawet Wolf@ miałby na sprzedaż obecnie - jeśli jeszcze nie pogonił, to była by okazja fajna (zaraz go zapytam BTW). Decyzję do tych dwóch masz na tacy - wiesz już wszystko co powinnaś.
Z mojego punktu estetyki to CA jest b.ładny jak Labrador biszkopt, ale są też czarne.

Najlepiej to wszystko zagra w zestawie analogowym hi-fi. Da się wybrać wamak niewielkich rozmiarów ale z sercem i "jadem". Kolumny podstawkowe też niewielkich rozmiarów i za małe pieniądze (np B&W, Canton - mniejsze od Focal w moim zestawie, a bardzo fajne). Pomieścisz się spoko. nie kupuj "mini a fuj" wierzy

Obejrzałem wejścia w subwooferze z Twojego zestawu, ale jakoś nie wiem gdzie to podłączyć, ale masz potwierdzenie od Wojtka, że się da.
edit: ten ArtDJ od Wolfa już nieaktualny, wyszedł.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
On ma jedno wejście audio stereo w formie małego jacka. Przejściówka 2xRCA-mini jack załatwia sprawę.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kinga
Jak na złość, nie ma żadnej aukcji z używanym CA540p lub CA551p
Nowy CA551p kosztuje 499 zł, a budżet jest do ok. 300 zł 

- darkman
- Kontakt:
Jest jeszcze to:
http://allegro.pl/przedwzmacniacz-gramo ... 05898.html
na miejscu, można zadzwonić, ale wartość do odbioru to 300 max! (wejście MC nie jest dla Ciebie argumentem - nie potrzebujesz).
Warto poczekać, bo trafiają się niemal nieużywane CA z drugiej reki u gościa z Myślenic lub dobre oferty na Rega mini(MM, b.przyzwoity zrównoważony pre) na aukcjach. Jest jeszcze ta Infera, ale nikt u nas tego nie ma i przewartościowane, bo to prosty schemat z lat 70tych aczkolwiek.. ja się chyba kiedyś poświęcę i wezmę go na testy..problem w tym, że potem sprzedać to bez straty będzie niemożliwe, a używanego CA sprzedasz bez łaski w razie czego. I w try miga
A.. no i jest jeszcze e-bay w DDRze
http://allegro.pl/przedwzmacniacz-gramo ... 05898.html
na miejscu, można zadzwonić, ale wartość do odbioru to 300 max! (wejście MC nie jest dla Ciebie argumentem - nie potrzebujesz).
Warto poczekać, bo trafiają się niemal nieużywane CA z drugiej reki u gościa z Myślenic lub dobre oferty na Rega mini(MM, b.przyzwoity zrównoważony pre) na aukcjach. Jest jeszcze ta Infera, ale nikt u nas tego nie ma i przewartościowane, bo to prosty schemat z lat 70tych aczkolwiek.. ja się chyba kiedyś poświęcę i wezmę go na testy..problem w tym, że potem sprzedać to bez straty będzie niemożliwe, a używanego CA sprzedasz bez łaski w razie czego. I w try miga

A.. no i jest jeszcze e-bay w DDRze
- Sogol
- Gramofon: Kenwood KD 990
Na ebayu.de trzepią się o wszystko w miarę sensowne ....,przed Świętami szczególnie,pomijam fakt samej przesyłki w tym okresie....masakra
Ogar to ma klawe życie... 

- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Podłączę się i ja do tematu;)
Obecnie gram z wbudowanego pre z Denona PMA-1500AE. Gramofon to Dual 721 z Shure V15 LM.
Zastanawiam się nad kupnem osobnego przedwzmacniacza.
Uwagę moją zwrócił Schiit Mani. Czy ktoś z forumowiczów słyszał ten pre?
A może polecicie coś innego. Mój budżet to max 800zł.
Obecnie gram z wbudowanego pre z Denona PMA-1500AE. Gramofon to Dual 721 z Shure V15 LM.
Zastanawiam się nad kupnem osobnego przedwzmacniacza.
Uwagę moją zwrócił Schiit Mani. Czy ktoś z forumowiczów słyszał ten pre?
A może polecicie coś innego. Mój budżet to max 800zł.
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
- darkman
- Kontakt:
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Tak po prostu?:D
A co z tymi wszystkimi kambodżami, mjusikal fidelitami i resztą??
A co z tymi wszystkimi kambodżami, mjusikal fidelitami i resztą??
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
HusaRIAA v2
- darkman
- Kontakt:
-
Dzień dobry,
Proszę Kolegów o informacje :
Jaki niedrogi przedwzmacniacz do wkładki Ortofon OM5E (gramofon Hitachi HT 50S)?
Najlepiej płytka montowana do środka gramofonu...
Proszę Kolegów o informacje :
Jaki niedrogi przedwzmacniacz do wkładki Ortofon OM5E (gramofon Hitachi HT 50S)?
Najlepiej płytka montowana do środka gramofonu...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czyli ile PLN/EUR/GBP/USD?
Dlaczego?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum