Witam, chciałem przestrzec użytkowników, przed niejakim Feliksem Kruegerem, oszust sprzedający na allegro, facet jest z Berlina a przynajmniej tak podaje. Po dogłębnej analizie wiem, że już miał zablokowane konto pod nazwą "audio extasa", sklep z rzekomo idealnie zachowanym sprzętem audio.
Zakupiłem gramofon Technics SL-QL 1
http://archiwum.allegro.pl/oferta/techn ... 42998.html
gramofon za 730 zł miał być w stanie kolekcjonerskim, otrzymałem śmiecia naprawianego kilkukrotnie, w stanie agonalnym, nie działającego!
Zdjęcia na aukcji retuszowane, paczkę natychmiast odesłałem, sprzedający jej nie odebrał gdyż okazało się, że nikt taki pod wskazanym adresem nie istnieje. Paczka wróciła do mnie, sprzedający nigdy się ze mną pomimo wielu prób nie skontaktował. Sprawę zgłosiłem na policję, policja przekazała prokuraturze. Po kilku tygodniach otrzymałem pismo, że zarówno policja jak i prokuratura nie widzi jakichkolwiek znamion przestępstwa w mojej sprawie. Jak widać allegro zupełnie nie weryfikuje sprzedawców, konto może założyć kto chce i oszukiwać do woli. Jedyne co zrobili to podobno ograniczyli konto temu człowiekowi ale jak to wygląda w praktyce, nie mam zielonego pojęcia.
Gramofon rozleciał się już podczas przesyłki, śrubki były tyle razy wykręcane, że po prostu po drodze wyleciały bo już nie mają się czego trzymać. Sparciałą guma na talerzu, została przyklejona klejem do szyb (stąd też na zdjęciach w aukcji płyta na talerzu żeby nie było tego widać). Gramofon generalnie śmietnik, próbowałem go podłączać ale tylko coś terkocze, widać, że to złom wart co najwyżej 100 zł na częsci.
Panowie i Panie-zapamiętajcie dobrze-
Feliks Krueger, bądź
Audio Extasa. O tym człowieku jest sporo wzmianek w necie, na temat jego oszustw, również w Niemczech. 730 złotych wyrzuciłem w śmietnik-być może dzięki mojemu postowi uda się ograniczyć beztroskie działania oszusta jak również allegro, które niestety zostawiło mnie na lodzie...