Acutex 410 e - czy warto?

Źródła dźwięku
ODPOWIEDZ
emka
Gramofon: Micro Seiki DD-33

Acutex 410 e - czy warto?

Post autor: emka »

Czy ktoś to zna wkładka MM acutex 410 E , na ebay można 2 sztuki kupic za około 300PLN, poniżej link do jednej
Widać ją w starych Thorens, Gerrard i SOny X65.
http://www.ebay.pl/itm/PUNTINA-ACUTEX-4 ... SwofxUej4q
emka
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Acutex 410 e

Post autor: darkman »

Powiem tak: BIDA Z NĘDZĄ. Dziadostwo babcine i 'paf' jakich mało. Brzydsza od kupy BTW.

@emka, minimum lojalności wobec forum wymaga by nie pisać o wkładkach, którymi "handluje" sam ze sobą Grafomanik. Tak by nie nakręcać mu potencjału w tej materii, bo to nie nasza sprawa. A pisać dobrze lub w ogóle to też be. Nie licz zatem na euforię tytułem tej wkłądki, bo chłopaki na pewno tego sobie oszczędzą.

Na 90% nie jesteś Gramofonikiem. Na 90 tylko!. Ja też nie jestem, ale też tylko też na 90%, bo to nigdy nie wiadomo i okazuje się w praniu :D
Zasadniczo w kontekście pytaļ, które postawiłeś na forum o gramofony, ta wkładka nie jest dla Ciebie.
Jest wiele innych wkładek. Lepszych.
Czasem po prostu pewnych tematów i obszarów nie warto poruszać.
emka

Zostałem grafomaNIAkiem ale nie jestem grafomanikiem !!! Wielkie dzieki za przestrogę, rozejrzę się co i jak aby nie wtopić na drugi raz !
Gdybym nie poruszył tego tematu - nie dowiedziałbym się - ot problemy początkujących :(
A czy jest na forum wątek - "przestrzegam przed " - może warto go założyć
Emka
kielek

Post autor: kielek »

Junak pisze: Po pierwsze sprzedaje jakiś Włoch, pod drugie to bardzo przyzwoity producent, po trzecie dobra wkładka, po czwarte, bardzo dobra oferta
Po ostatnie, nienawiść oślepia
Ależ żeś sobie nick pierd...ł :clap: K.... Junak :D Pasuje Ci jak ulał.
kielek

Nie miałem na myśli akurat wyrobu na kółkach Dawidku ;)
Awatar użytkownika
trafalgar
Gramofon: Kenwood KP 990

Post autor: trafalgar »

:orcs-buttshake:
emka

darkman pisze:Powiem tak: BIDA Z NĘDZĄ. Dziadostwo babcine i 'paf' jakich mało. Brzydsza od kupy BTW.
Powiem tak, poszperałem i jestem bardziej "Protazy" :)
emka

Uwazam ze za drogo na pierwsza wkladke. To ja juz wile ortofon 2m red za 300pln. Przynajmniej kupa ludzi o niej napisalo i wiadomo co i jak
drewniane ucho

Post autor: drewniane ucho »

en czerwony ortofon to wkładka klasy, plus, minus AT95E, tyle że kosztuje 2x więcej, to co ja ci poleciałem to wkładka klasy brązowego Ortofona, który kosztuje około 1100 złotych. 730 to cena taka sobie, ale czasem, rzadko, trafia się aukcje i można kupić za 500-550 złotych
Czy warto? Uważam że, za nową wkładkę z igłą z igłą o szlifie Shibaty, całość o bardzo dobrych parametrach, do dobrego ramienia, to zdecydowanie warto.
Cena zdecydowanie "slona" - ale to moze dlatego, ze z Martyniki :lol: . Jak ja jeszcze sprzedawali Wlosi na Ebay'u kosztowala ca. 50€ + porto.Poza
tym to nie Shibata, tylko blizej nieokreslony eliptyczny szlief ukrywajacy sie pod haslem "STR", co doslownie oznacza "Super Tri Radial". Opinie o tej wkladce sa skrajne - wystarczy przeczytac setki wpisow na zagranicznych forach.

Andrzej

Ps.: dla chcacych poczytac stosowny link: http://imgur.com/yCVMvzh
emka

Jak jest taka świetna, to ja poczekam, aż kupi kilka doświadczonych osób, które mają wiecej niż 10 komentarzy i zobaczę.
drewniane ucho

Post autor: drewniane ucho »

Myslisz emka o 410E, czy o 412STR? Tego pierwszego nie znam, ale drugi mam i moglbym o nim po poludniu/wieczorem troche napisac.

Andrzej
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

emka pisze:Jak jest taka świetna, to ja poczekam, aż kupi kilka doświadczonych osób, które mają wiecej niż 10 komentarzy i zobaczę.
Słusznie. Ostatnio grafomanikadze wyłapujemy w locie o 10 postów, ale to nie musi być regułą.
Wybory warto jednak konsultować z powiedzmy szerszym gremium kolegów.
Niestety nie przeczytałem postów weekendowych, bo już są "tam gdzie ich miejsce" :lol:
kielek

darkman pisze: Niestety nie przeczytałem postów weekendowych, bo już są "tam gdzie ich miejsce"

W sumie był szybki wjazd i wyjazd,ale za to na Junaku :D
Myślę,że kwestią czasu jest ponowne uderzenie ;) Może teraz na jakimś Harley'u...
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

kielek pisze: na jakimś Harley'u...
Jak na tej marce akurat by wjechał, to ma tylko "3 życia", znaczy do 3 postów. :dance:
A na szybszych maszynkach, to kolega z Twoich regionów tylko czeka na sygnał do dezynfekcji. :lol:
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

drewniane ucho pisze:Myslisz emka o 410E, czy o 412STR? Tego pierwszego nie znam, ale drugi mam i moglbym o nim po poludniu/wieczorem troche napisac.

Andrzej
O, widzę ciebie zalogowanego. Emka napisał ci przecież wyraźnie, że nie jest zainteresowany żadną z tych wkładek. A ty swoje!
ODPOWIEDZ