wolfrl pisze:Ma to swój sens. Lepiej niech zaginie 1 z 10 paczek z pojedynczymi płytami, a pozostałe 9 dotrze do odbiorcy, niż miałaby zaginąć jedna paczka z 10 płytami.
To się zgadza, tylko czy przypadkiem nie ma wówczas większego prawdopodobieństwa, że jednak któraś zginie/zostanie uszkodzona? Wolałbym wszystko w jednym pakiecie. Szkoda zdrowia.
Całkowicie spontanicznie zabiorę głos- kapitalna sprawa ten cały Dodax- ale jest jedno ALE. Kupowałem kilkukrotnie więc chciałbym zwrócić Wam uwagę na dwie rzeczy- jeśli z jakichkolwiek powodów chcielibyście (korzystając ze swojego prawa) zwrócić płytę do sklepu, to wysyłacie do Niemiec na swój koszt. Więc grubo. Raz miałem taką sytuację- zamówienie doszło lekko uszkodzone (karton, folia i okładka płyty też minimalnie). Kazali otworzyć i sprawdzić płyty czy są ok- nie zgodziłem się. Po wymianie maili (ok tygodnia) zobowiązali się że zwrócą mi koszt odesłania zamówienia. Tak też zrobili. Wysyłałem kurierem oczywiście, więc ok 50-60 PLN zapłaciłem. Niby ok, ale trzeba było się troszkę wykłócić. Kolejna rzecz to realizacja zamówień- czas jaki podają na stronie jest z kosmosu. Czekam na jedną płytę już ponad miesiąc (na stronie było coś ok tygodnia). Były jakieś problemy "magazynowe", ale to ja się musiałem upomnieć. Gdyby nie ta cena (min 100 PLN taniej niż gdzie indziej) to pewnie zrezygnowałbym z zamówienia.
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
...ale ceny mają rewelacyjne i można trafić niezłe perełki. Kupiłem Morphine "Cure for pain" za 70 zł. Na drugi dzień już zostały tylko za ponad 120 zł (na allegro i tak są drożej). Mają dużo niszowych rzeczy w świetnych cenach!
notopa pisze:Całkowicie spontanicznie zabiorę głos- kapitalna sprawa ten cały Dodax- ale jest jedno ALE. Kupowałem kilkukrotnie więc chciałbym zwrócić Wam uwagę na dwie rzeczy- jeśli z jakichkolwiek powodów chcielibyście (korzystając ze swojego prawa) zwrócić płytę do sklepu, to wysyłacie do Niemiec na swój koszt. Więc grubo.
PayPal ma opcję zwrotu kosztów przesyłki zwrotnej.
To prawda, od czasu do czasu przypomina mi się o tym, po czym znów zapominam....Nie korzystałem wprawdzie, ale trzeba o tym pamiętać. Problem z odesłaniem płyty można w takim razie w ten sposób rozwiązać.
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
Płyta zamówiona 3 tygodnie temu, miała być dostarczona w ciągu kilku dni. Jak jej nie ma, tak jej nie ma. Realizacja zamówienia w panelu została odhaczona po tylu dniach, że nie było szansy, aby przesyłka dotarła w deklarowanym terminie. Customer service zaleca przepytanie sąsiadów i poczty.
Płyta w końcu doszła, wysłano drugi egzemplarz. Stan idealny, ale prawdę mówiąc kiedy czułem, że płyta się wewnątrz kartonu swobodnie przesuwa, to miałem poważne obawy o jej stan. Ciekawe też, w jakim stanie przychodzą np. wydania dwu- czy więcejpłytowe, bo ten kartonik na zbyt uniwersalny to nie wygląda...
Hej. Widzę, że Dodax przyjmuje tylko Pay Pal. W takim razie rozumiem, że trzeba mieć kartę kredytową, żeby dokonać zakupu? Nie ma innej możliwości, żeby zapłacić?
No tak. Mam powiązane konto z rachunkiem bankowym (ale nie przelewałem jeszcze na Pay Pal żadnych środków), ale żeby dokonać zakupu muszę podać dane z karty kredytowej...
Wychodzi na to że chyba jednak trzeba kartę mieć.