Gramofon do 500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Gopla

Dobry, używany gramofon do 500zł?

Post autor: Gopla »

A jakieś bliższe namiary ? :)
Awatar użytkownika
wojciech06
Gramofon: Dual model CS 721

Post autor: wojciech06 »

Gopla pisze:A jakieś bliższe namiary ?
Napiszę Ci na PW.

Już wysłałem namiary na PW.
W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).
Gopla

wojciech06 pisze:
Gopla pisze:A jakieś bliższe namiary ?
Napiszę Ci na PW.

Już wysłałem namiary na PW.
Dzięki, odebrałam :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

wojciech06:
Problem w tym, że ten serwisant dość ostro zawyża ceny sprzętów które sprzedaje (co najmniej o 200 złotych, a zdarzało się nawet i za 500 złotych więcej niż "typowo"). Facet jest też na allegro. Nie ma co robić szopki z tajemnicami, wystarczy podać bezpośredni namiar: http://allegro.pl/my_page.php?uid=9703676

Gopla:
Kolejność jest przypadkowa. A masz już w ogóle do czego podłączyć gramofon? Bo to poniekąd też jest ważne.
Z dostępnością do części jest generalnie cienko z każdym sprzętem nieprodukowanym już od przeszło 30 lat i rzadko się psującym, stąd też staram się dobierać takie "pewniejsze" modele pod kątem ewentualnej awaryjności.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
eenneell

Re: Dobry, używany gramofon do 500zł?

Post autor: eenneell »

wojciech06 pisze:
Gopla pisze:Dzięki za radę dotyczącą odbioru, niestety w okolicach Warszawy jakoś nic nie zauważyłam ( ale może źle patrzyłam )
Tam gdzie reanimowałem (serwis Warszawa) swojego DUAL-a 721 można obejrzeć, posłuchać i kupić gramofon na miejscu.
Tak z ciekawości się pytam -ten serwis W-wa- to sekretny, czy jakieś inne względy powodują tajemniczość :?:
Pytam się z Kra, bo niby poradziłem sobie z "Dualami" (moimi), ale ciągle mnie denerwuje ten "stuerpimpel" niewymiarowy, czyli zrobiony na "oko".
Chętnie kupiłbym "orginał" (lub dobrą kopię) ;)
Albo wręcz zaniósł "Dualka" do regulacji ;)
PS
Mr Wojtek w niędzyczasie o tym napisał :oops:
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 00:33 przez eenneell, łącznie zmieniany 1 raz.
Gopla

Na razie musi mi wystarczyć stary radiomagnetofon Unitry -Condor :) Mam też wieżę Sony, ale póki co nie zdecydowałam jeszcze jaki przedwzmacniacz kupić ( wieża nie ma wejścia Phono)

Kontaktowałam się ze sprzedawcą ITT, ale nie chce opuścić ceny do sugerowanej przez Was.
Obejrzałam propozycje razem z osobą towarzyszącą :) i jedynie Sony jakoś nam podpasował ,pewnie dlatego ,że już mamy ich wieżę.
Ale niestety nawet jak bym wygrała, to nie zdąży przyjechać przed następną sobotą. No i znowu jestem w kropce :(
Awatar użytkownika
wojciech06

Wojtek pisze:Problem w tym, że ten serwisant dość ostro zawyża ceny sprzętów które sprzedaje. Facet jest też na allegro.
Nie ma co robić szopki z tajemnicami, wystarczy podać bezpośredni namiar: http://allegro.pl/my_page.php?uid=9703676
Raz już podałem oficjalnie namiary po kupnie gramofonu AKAI i co, zwrócono mi uwagę (osobiście TY), że niepotrzebnie reklamuję. Teraz się wolę zabezpieczyć.
Gdybym przedtem wiedział o tym serwisie, to bym tam kupił gramofon faktycznie w idealnym stanie - od razu do odsłuchu. Ja dwa razy kupowałem gramofony na Allegro i się zawiodłem (nie mówiąc o nerwach i wydanej kasie na kilkakrotne przesyłki - zwroty i pseudo naprawy.
Wydałem na Allegro 549 zł za gramofon DUAL 721, w którego musiałem zainwestować dość pokaźną kasę. Miałem dość kupowania na Allegro i odsyłania gramofonów. Nie wydał bym tyle pieniędzy, gdybym kupił od razu u tego serwisanta gramofon faktycznie sprawny. Mało sprzedaje gramofonów na Allegro, bo większość sprzedaje bezpośrednio (a także serwisuje)- można obejrzeć, posłuchać i wybrać co się komu podoba - a gramofonów ma tyle, że oczy mi wyszły z orbit.
Postaram się w wolnej chwili zrobić i pokazać zdjęcia mojego odnowionego gramofonu DUAL 721 (warto było zainwestować).
W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gopla pisze:Na razie musi mi wystarczyć stary radiomagnetofon Unitry -Condor
Chodzi konkretnie o to? http://unitra.eu.org/node/1823
Niby ma "wejścia dla gramofonu magnetoelektrycznego", tak więc ujdzie w tłoku :)
wojciech06 pisze: zwrócono mi uwagę (osobiście TY), że niepotrzebnie reklamuję
Przepraszam, że tak to odebrałeś. Z tą "reklamą" to chodziło mi o to lekko przesadne zachwalanie gościa, a nie o samo dzielenie się kontaktem. Już nie pamiętam szczegółów, ale ogółem nie mam nic przeciwko reklamowaniu siebie/kogoś/czyichś usług na forum :)
Gopla pisze:Ale niestety nawet jak bym wygrała, to nie zdąży przyjechać przed następną sobotą. No i znowu jestem w kropce :(
To może jednak zostań przy pierwszych propozycjach i wybierz Technics SL-D3?

Jak się ma tego typu ograniczenia w czasie to niestety jest to dodatkowe utrudnienie :)
Wsparcie finansowe forum
Gopla

Re: Dobry, używany gramofon do 500zł?

Tak, to ten, podobno ma działać :)

A co do tego D3, to jednak podziękuję , skoro ktoś się sparzył, ja nie będę ryzykować.
Spróbuję u tego z serwisanta, poza tym podobno na Wolumenie jest sklep gdzie można też kupić gramofony :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

W takim razie z góry uprzedzam, że potrzebny będzie kabel-przejściówka, gdyż większość gramofonów ma końcówki kabla typu 2xRCA (cinch), a Unitra ma wejścia typu DIN-5.

Dla przykładu, Saba PSP 350 i Metz z dodatkowych propozycji mają od razu wyjście DIN-5 (bo było ono popularne nie tylko u nas, ale także i w Niemczech, a są to gramofony niemieckie).

Spokojnie można dostać przejściówkę z cinch na DIN-5.
Wsparcie finansowe forum
Gopla

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Yy... a ktoś się "sparzył" na SL-D3 albo u tego sprzedawcy? Chyba coś się pomieszało :)

Faktycznie, mocno przesadzony ten drugi Sony PS-4300.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
wojciech06

Wojtek pisze:Przepraszam, że tak to odebrałeś. Z tą "reklamą" to chodziło mi o to lekko przesadne zachwalanie gościa, a nie o samo dzielenie się kontaktem. Już nie pamiętam szczegółów, ale ogółem nie mam nic przeciwko reklamowaniu siebie/kogoś/czyichś usług na forum
Rozumiem :) , ale wolałem bezpośrednio nie reklamować kogokolwiek, po tej wpadce z gramofonami (obyło się bez zasady do "trzech razy sztuka" - wystarczyło mi sparzyć się dwa razy).
Zresztą po zakupie DUALA -a 721 pisałem na forum o problemach z nim i konieczności reanimacji - podałem też namiary na ten serwis.
eenneell

Post autor: eenneell »

wojciech06 pisze:Wydałem na Allegro 549 zł za gramofon DUAL 721, w którego musiałem zainwestować dość pokaźną kasę. Miałem dość kupowania na Allegro i odsyłania gramofonów.
Lubię okazje (typu-"ryzyk-fizyk"-na a...gro) ---mnie to bawi ;)
Natomiast -jak się kupuje "sprzęcik na serio"- to czasem jest dobrze "pomacać towar" :) ;)
sorki za OT
Gopla

Tego D3 sprzedaje ten sam sprzedawca co ten http://allegro.pl/technics-sl-3300-dire ... 61234.html .
ODPOWIEDZ