OK!
NUDA
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
-
- Sogol
- Gramofon: Kenwood KD 990
-
Re: NUDA
Od góry trochę przewlekanych a reszta (rezystory) w smd typu mmelf od spodu.
Inaczej by to nie było mini i znowy miało by rozmiar gigantyczny.
Porządna filtracja, preregulatory w zasilaczu głównym.
Na pcb preampów niezależne super regulatory. Masa audio i psu spotyka się na płytkach tylko w 1 miejscu.
Set ma pasować do obudów galaxy albo economica (180/150/55 x2) z modushopa.
Inaczej by to nie było mini i znowy miało by rozmiar gigantyczny.
Porządna filtracja, preregulatory w zasilaczu głównym.
Na pcb preampów niezależne super regulatory. Masa audio i psu spotyka się na płytkach tylko w 1 miejscu.
Set ma pasować do obudów galaxy albo economica (180/150/55 x2) z modushopa.
-
- Cyberbob
- Gramofon: Thorens TD160
-
- Gramofon: MOD Technics SL-Q33
Z ciekawosci sprawdziłem odpowiedź częstotliwościową dla NUDA MM (podobnie jak w tym wątku dla podobnych konstrukcji: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=36&t=9066). Wychodzi na to, że w stosunku do odpowiedzi idealnego prempu RIAA, NUDA ma średni błąd na poziomie 0.1% a błąd maksymalny wynosi 0.78% - nieco gorzej ale wciąż nieźle. Dla porównania AVT1693 ma błąd średni 0.3% a maksymalny 0.56%. Poniżej odpowiedź częstotliwościowa NUDY na sygnał INV_RIAA (czyli odwrócone RIAA):
ps. osobiście zmieniłbym cały układ zasilania w tym projekcie na prztwornicę np. fly-buck coś jak tu http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=62&t=9067 testuję od jakiegos czasu to rozwiązanie i jestem naprawdę mocno zaskoczony poprawą (zero brumu, dosłownie jest tak jak przy zasilaniu bateryjnym) w stosunku do wcześniej testowanych stabilizatorów liniowych i ogromnych kondensatorów. W razie czego służę pomocą
ps. osobiście zmieniłbym cały układ zasilania w tym projekcie na prztwornicę np. fly-buck coś jak tu http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=62&t=9067 testuję od jakiegos czasu to rozwiązanie i jestem naprawdę mocno zaskoczony poprawą (zero brumu, dosłownie jest tak jak przy zasilaniu bateryjnym) w stosunku do wcześniej testowanych stabilizatorów liniowych i ogromnych kondensatorów. W razie czego służę pomocą
- Mistrzu, uczysz mnie sztuk walki ale ciągle mówisz o pokoju. Dlaczego?
- Widzisz, lepiej jest być wojownikiem w ogrodzie niż ogrodnikiem na wojnie...
-
-
- Gramofon: MOD Technics SL-Q33
Tak tylko profanuję audiofilską świetość jaką jest byczy transformator i czekam kto pierwszy rzuci kamieniem
Na poważnie, nic osobistego z przetwornicami mnie nie łączy, po prostu w teorii i praktyce oakzują sie genialne w porównaniu do starych rozwiązań. Wiem że słowami, obliczeniami, wykresami itp. nikogo tu nie przekonam dlatego polecam samemu przetestować.
Na poważnie, nic osobistego z przetwornicami mnie nie łączy, po prostu w teorii i praktyce oakzują sie genialne w porównaniu do starych rozwiązań. Wiem że słowami, obliczeniami, wykresami itp. nikogo tu nie przekonam dlatego polecam samemu przetestować.
- Mistrzu, uczysz mnie sztuk walki ale ciągle mówisz o pokoju. Dlaczego?
-