Drodzy forumowicze,
zwracam się do Was, ponieważ nie znam nikogo kto mógłby mi pomóc. Posiadam w chwili obecnej gramofon, który dostałem w preznecie jakieś dwa lata temu. Nie jest to średnia, ani nawet niska półka. Nowy kosztował ok. 300zł i miał wbudowane głośniki. Do tej pory na nim słuchałem swoich płyt. Obiecałem sobie kupić nowy sprzęt, jak uzbiera mi się niewielka kolekcja i tak o to teraz posiadam wszystkie albumy swoich ulubionych wykonowaców: Trentemoller, Ladytron, Lene Lovich itp. Potrzebuję pomocy w skomponowaniu nowego sprzętu do 5000zł (plus/minus 1000zł) ze wszystkim: kable, wzmacniacz, gramofon, głośniki itp. Czy znajdzie się jakakolwiek osoba, która pomogłaby mi dobrać sprzęt, aby trzymał się kupy? Słucham różnej muzyki, ale głównie elektronicznej.
Pozdrawiam serdecznie.
Skomponowanie sprzętu do 5000zł
-
Skomponowanie sprzętu do 5000zł
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 13:12 przez inhumanity, łącznie zmieniany 1 raz.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Skomponowanie sprzętu do 5000zł
Yyyy.. to raczej new wave, no ale spoko - dobry gust masz.

Za ten budżet można skomponować bardzo dobry zestaw. Jak używane klocki, to blisko, coraz bliżej bdb hi-fi.
Określ może trochę bliże swoje preferencje sprzętowe poczynając od najprostszych określeń.
I tak nie unikniesz popracowania nad wyborem w stosownych działach: grmogon, wzmak, kolumny, pre - lub nie, wkłądka itd.. szczotka

Jeśli chciałbyś sprzęt nowy prosto od krowy, to szału nie ma ale coś się wymyśli.. tyle, że czeka ciebie sporo czytania o pejoratywnym zabarwieniu.
Chętnie pomożemy, ale mamy swoje wymagania - dbamy o prządek na forum.. czasem

-
Zgadza się, Lene Lovich to new wave, w swoim skrócie myślowym zaliczyłem ją do kategorii "różne":) Dzięki Ninie poznałem Lene:) Tego się obawiałem, że będę musiał szperać, by uzyskać odpowiedź, ale rozumiem. W najbliższym czasie postaram się zagłębić temat. Za nim się tu pojawiłem, to sam zacząłem szukać i podobają mi się np. głośniki firmy Klipsch, a gramofony fimy Rega lub Audio-Technica. Nie posiadam żadnych faworytów, wszyscy piszą co innego. Wzmacniacz jest mi zupełnie obcy, znalazłem coś takiego: Yamaha A-S501/S301/S201, ale nie wiem nawet czy do nich potrzebuje jeszcze przedwzamcniacza, czy już nie.
-
Najbardziej zależy mi na tym, żeby wszystko było logicznie złożone, np. po co mi świetny wzmacniacz, gdy moje głośniki takiego nie będą wymagać...
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
E, nie. My piszemy dość podobnie. Wiesz.. sprzęt to kwestia marginalna. Trzymamy fason

To nowe raczej..jeśli ? RP3 i P3 nowa oferta. Dają radę i można polecić.
Nie ten dział

Spoko, są też inne, ale nie jest to zły wybór. zależy trochę do czego w zestawieniu. ->>> do działu zapraszamy Nagłośnienia.
Nie zawiedziesz się zapewne, ale tu nic ci chłopaki nie napiszą

Rozumiemy to, bo też mamy sprzęty do odsłuchu. Nie musisz się tym specjalnie martwić.
Przystaw się do podziału budżetu na klocki/segmenty. koledzy Ci to wyprostują zapewne trochę ,ale bądź dobrej myśli. Damy radę.