darkman pisze:kielek pisze: czy north.pl ma takowe i czy nie są to Stylus Japan,bo jeśli tak to to samo co Wamat
Kielku, Tonadel ale to też zasadniczo to samo. Prawdopodobnie różni je tylko konfekcjonowanie. Wamat, North i Thakker mają te same igły, które dajmy na to produkuje "tonadel dla sylus japan lub stylus japan dla tonadela lub to ta sama korporacja".
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12 ... 52#p135352
Być może masz li TY rację

Moja opinia na temat igieł od w/w sprzedawców bierze się z tego,że zamawiałem u jednego i u drugiego te same igły do różnorakich wkładek i różnice w odsłuchu bywały znaczne zazwyczaj na korzyść igieł z north.pl. Fakt,że bywało to już jakiś czas temu i nie wiem skąd na obecną chwilę zaopatrują się ów sprzedawcy i dlatego napisałem jak napisałem

Obecnie jeśli nie biorę igieł Jico od japońca to staram się szukać zamienników z tzw. epoki. Wiem,że czas powoduje,że igły takowe mają już nieco inną podatność,ale mimo wszystko uważam to i tak za lepszą alternatywę niż igły z Wamatu,north.pl a o słynnym Thakkerze nie wspomnę ze względu,że zawsze miałem z nim i jego towarem złe wspomnienia