Ale Radiohead to wy szanujcie... ;]
Moim zdaniem jeden z najważniejszych zespołów w ogóle.
Zrobili niesamowite postępy od słabej płyty Pablo Honey (paradoksalnie z najbardziej znanym "hitem" Creep) do np. absolutnie genialnej i wybitnej Kid A.
A OK Computer? Albo A Moon Shaped Pool? Znakomite albumy.
Oni się zmieniali, fani razem z nimi. I cały muzyczny świat się zmienił przez nich ;]
Radiohead to nuda
- motown
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Radiohead to nuda
Motown, ja szanuję bardzo. W Poznaniu w golden circle stałem bez picia i bez sikania 3 godziny plus godzina wychodzenia z cytadeli.
Na pianinie to się Karma Police wyuczyłem kiedyś.
Ale od czasu Hail to the Thief niczego godnego słuchania nie nagrali.
Może i komponowanie płyty na ipadzie w samolocie jest jakimś trendsettingiem ale mnie to nie bierze.
Na pianinie to się Karma Police wyuczyłem kiedyś.
Ale od czasu Hail to the Thief niczego godnego słuchania nie nagrali.
Może i komponowanie płyty na ipadzie w samolocie jest jakimś trendsettingiem ale mnie to nie bierze.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- darkman
- Kontakt:
Hmm, nie zgodzę się. Bowiem gdyby różnica była na miarę płyt Genesis z Gabrielem i bez Gabriela, to tak. To jednak nie ten przypadek. Jakoś surowo podchodzisz do oceny. Grają kultowo cały czas. Kultowo - stylowo.
W samolocie, swoją drogą to się Start Me Up należy zachować i już Stonesi dali po temu wytyczne

- Myszor
- Gramofon: PD-300
No trend mają raczej słaby 
Choć oczywiście duża w tym zasługa spotify i innych internetów.
No nie ma sprawy - Tobie się podoba to słuchasz. Dla mnie to muzyka tła.

Choć oczywiście duża w tym zasługa spotify i innych internetów.
No nie ma sprawy - Tobie się podoba to słuchasz. Dla mnie to muzyka tła.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- darkman
- Kontakt:
Nie, nie, kapelę doceniam obiektywnie po prostu. Tego słucham okazjonalnie i dość przypadkowo raczej.
Natomiast ciekawy 'słupek'. Byłby miarodajny z latami na osi i współczynnikiem rozwoju "spektrum techniczno dostępowym melomana " w poszczególnych latach.
Istotne może być ile lat dzieli płytę pierwszą od ostatniej i co się w tym czasie działo i wydarzyło w tym segmencie show businessu oraz jak rosła dostępność do źródeł odsłuchiwania muzyki również w sensie popytu na dany rodzaj nośnika, modę, ceny, reklamę etc.
Bez uwzględnienia choćby kilku detali socjalnych, jest ów wykres tyko ładny, choć można go przedstawić na różne sposoby.
Natomiast ciekawy 'słupek'. Byłby miarodajny z latami na osi i współczynnikiem rozwoju "spektrum techniczno dostępowym melomana " w poszczególnych latach.
Istotne może być ile lat dzieli płytę pierwszą od ostatniej i co się w tym czasie działo i wydarzyło w tym segmencie show businessu oraz jak rosła dostępność do źródeł odsłuchiwania muzyki również w sensie popytu na dany rodzaj nośnika, modę, ceny, reklamę etc.
Bez uwzględnienia choćby kilku detali socjalnych, jest ów wykres tyko ładny, choć można go przedstawić na różne sposoby.