PROSZE o informacje na temat sprzedarzy plytmuzyki powaznej
-
Posiadam albumy :AGE OF ELEGANCE (Beethoven,Boccherini,Gluck,Haydn,Mozart)
AGE OF REVOLUTION(Beethoven ,Rossini,Shubert,Weber)
THE ROMANTIC ERA (Berlioz,Chopin,List,Mendelssohn,Schuman,Verdi)
PRELUDE TO MODERN MUSIC(Debussy,Machler,Puccini,Rachmaninoff,Rovel,Richard Strauss)
THE OPULENT ERA(Brahms,Bruckner,Ofenbach, Saint-Saens,Johan Strauss, Thaikovsky)
WSZYSTKO to TIME-LIVE RECORDS (LT)
Kazdy po cztery plyty winylowe z albumem oraz opisem .Stan b.dobry
MAM WIELKA POTRZEBE SPRZEDAZY TYCH PLYT(Posiadam rowniez inne w tym samym tonie .Lacznie dziesiec pieknych wydan w pieknych etui
Lata produkcji od 1961 do 1964roku
AGE OF REVOLUTION(Beethoven ,Rossini,Shubert,Weber)
THE ROMANTIC ERA (Berlioz,Chopin,List,Mendelssohn,Schuman,Verdi)
PRELUDE TO MODERN MUSIC(Debussy,Machler,Puccini,Rachmaninoff,Rovel,Richard Strauss)
THE OPULENT ERA(Brahms,Bruckner,Ofenbach, Saint-Saens,Johan Strauss, Thaikovsky)
WSZYSTKO to TIME-LIVE RECORDS (LT)
Kazdy po cztery plyty winylowe z albumem oraz opisem .Stan b.dobry
MAM WIELKA POTRZEBE SPRZEDAZY TYCH PLYT(Posiadam rowniez inne w tym samym tonie .Lacznie dziesiec pieknych wydan w pieknych etui
Lata produkcji od 1961 do 1964roku
- Wuwuzela
A o jakie informacje Ci dokładnie chodzi?

-
Re: PROSZE o informacje na temat sprzedarzy plytmuzyki powa
CHODZI mi konkretnie o sprzedaz mozliwe ceny oraz w jaki sposob mozna ich sprzedac .Z GORY DZIEKI ZA POMOC.Wuwuzela pisze:A o jakie informacje Ci dokładnie chodzi?
- Wuwuzela
A wolisz sprzedawać pojedynczo, czy "kupą"?

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja może byłbym zainteresowany. Prześlę tobie prywatną wiadomość chorrycho 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Raczej kupa ,przepraszam za opuznienie ale myslalem,ze otrzymam od Wojtka konkretna propozycje odnosnie plyt w idealnym stanie.Posiadam jeszcze unikat plyte tloczona po obradach ,,okraglego stolu"Wizyta Wałęsy u JANA PAWLA II wiersze CZ,Miłosza ]Wuwuzela pisze:A wolisz sprzedawać pojedynczo, czy "kupą"?
- Wuwuzela
Przydały by się zdjęcia. Najlepiej ścieżek.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Szkoda że na moją drugą propozycję (dla zainteresowanych, 40 złotych od boxu) nawet nie raczyłeś odpowiedziećchorrycho pisze:ze otrzymam od Wojtka konkretna propozycje odnosnie plyt

To się nazywa konkretne podejście do handlu

A masz w ogóle gramofon? Bo jeśli nie to ten "idealny stan" samych płyt to jak dla mnie czysta loteria, mam nadzieję że to rozumiesz.chorrycho pisze:w idealnym stanie.
Nie wiem jak reszta, ale ja powiem wprost jak podchodzę do tej oferty. Te boxy były masowymi wydawnictwami (z czego zresztą do dziś jest znane wydawnictwo Time Life), a nie ma na nie jakiegoś wielkiego popytu, w związku z czym dzisiaj nie są one jakoś bardzo wiele warte (ani tym bardziej unikatowe).
W związku z czym, z dwóch powodów nie opłaca mi się zbytnio oferować jeszcze wyższą cenę, a mianowicie:
1) Ryzykuję, bo trudno mi wierzyć w wiarygodność sprzedawcy co do stanu płyt, a pewnie opcja ewentualnego zwrotu nie wchodzi w grę

2) Czemu miałbym przepłacać za płyty, które taniej mogę sobie na własną rękę sprowadzić z zagranicy? Mało tego. Nie dość, że zaoszczędzę, to jeszcze mam większą pewność co do oceny znanego sprzedawcy.
Pytałem w pierwszej wiadomości do chorrycho. Pytanie zostało olaneWuwuzela pisze:Przydały by się zdjęcia. Najlepiej ścieżek.

W mojej ocenie, chorrycho z jednej strony nie zna się na temacie (co jest tym bardziej ewidentne po przeczytaniu pierwszego posta), ale z drugiej strony wykombinował sobie jakąś minimalną kwotę za którą chciałby towar ożenić, czego oczywiście nie zdradzi, gdyż liczy na to, że trafi się jeleń, który się "wstrzeli" w jego rachunki, a może nawet je przekroczy. Ja rozumiem, że nie jest to nic dziwnego, ale w normalnych warunkach sprzedawca powinien znać wartość swojego towaru (albo przynajmniej otwarcie mówić ile za niego by chciał), zamiast pytać wszystkich na zasadzie "a ile byś dał?"

Jeśli to prawda, to z mojej strony mogę polecić rynek zbytu na allegro. Nie dość, że daje to dostęp do szerszego grona potencjalnych zainteresowanych to szansa na spotkanie kupca-frajera także wzrasta.
To są płyty po 5 złotych, nic rzadkiego, dostępne od ręki w kraju. Pod względem ogarnięcia tematu ponownie strzeliłeś sobie w stopęchorrycho pisze:Posiadam jeszcze unikat plyte tloczona po obradach ,,okraglego stolu"Wizyta Wałęsy u JANA PAWLA II wiersze CZ,Miłosza ]

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kaZ
Mam tą płytę z "okrągłego...".
Jest ktoś chętny?
Też nie lubie jak ktoś pisze "rare" a takie "rare" w ogóle nie jest.Czasem to nawet zabawne...
Jest ktoś chętny?

Też nie lubie jak ktoś pisze "rare" a takie "rare" w ogóle nie jest.Czasem to nawet zabawne...
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Na eBay masz masę tego typu "ziomków" co liczą na zachodnich kolekcjonerów (po zawrotnych kwotach)kaZ pisze:Też nie lubie jak ktoś pisze "rare" a takie "rare" w ogóle nie jest.Czasem to nawet zabawne...

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jakby co to ostatecznie kupiłem te 10 boxów od chorrycho, tak więc oferta jest już nieaktualna 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum