NUDA
- Cyberbob
- Gramofon: Thorens TD160
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
- chudy_b
Re: NUDA
Jest taki fajny kanał na YT - Reduktor Szumu. Ostatnio autor zaprezentował DIY wzmacniacz słuchawkowy. Opracował konstrukcję, zaprojektował płytki. Po prezentacji filmu w ciągu kilku godzin sprzedał na allegro 180 płytek po 28 zł bodajże. Kilka ostatnich zlicytował i ceny osiągnęły ponad 100zł. Piszę o gołej płytce
Jakby wystawił pięcset to też by poszły. A ile osób używa/potrzebuje wzmacniacza słuchawkowego? Potem planował jeszcze drugi rzut jako kit z częściami, ale ostatecznie przekazał projekt firmie z linią do lutowania SMD i niedlugo pojawią się gotowe zlutowane płytki.
Gdyby ahaja miał ochotę pogadać z Reduktorem Szumu i przekazać mu projekt NUDY/HUSARII do zaprezentowania na kanale, to myślę że kity do montażu byłyby hitem. RS otwarcie mówi, że planuje kolejne projekty DIY, a jest coś lepszego i bardziej użytecznego niż pre ahaji?

Gdyby ahaja miał ochotę pogadać z Reduktorem Szumu i przekazać mu projekt NUDY/HUSARII do zaprezentowania na kanale, to myślę że kity do montażu byłyby hitem. RS otwarcie mówi, że planuje kolejne projekty DIY, a jest coś lepszego i bardziej użytecznego niż pre ahaji?
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Drukowanie płytek nawet dwustronnych w ilościach detalicznych ( 1 sztuka włącznie dla potrzeb własnych !!!) nie jest aż tak drogie. Jak mamy projekt płytki i nie wymagamy opisów, tudzież powleknia to idzie wytrzymać. No oczywiście trawienie metodą domową to sama przyjemność i kupa dobrej zabawy
. Ja jednak jestem zdania, że mając możliwość postawienia pytania autorowi NUDY i HUSARII czy udostępnia oficjalnie i wydaje zgodę na plagiat jego pomysłu. Jeżeli sam to gdzieś już udostępnił i opublikował to nie ma tematu. Uruchamianie na forum grupy ludzi w celu skopiowania czyjegoś pomysłu uważam za wielce niestosowne no chyba, że tak jak pisałem za zgodą ahai.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- darkman
- Kontakt:
(sic!) To oczywiste tak bardzo, że nawet nie udało mi się odczytać poprawnie intencji kolegi Cyberbob. Sądziłem, że chodzi o informację o kitach i know-how montowania zestawu (taki wątek prowadził sam konstruktor właśnie na Sterełoreło wraz z manualem autorskim jako pełny "tutorial" z licencją domain jak sądzę dla posiadaczy oryginalnych kitów).
Podrabianie Nudy to w ogóle jakiś koszmarny żart. Mam absolutną pewność, że na Winyl.net nie ma i nie będzie miejsca na takie praktyki.
- Cyberbob
- Gramofon: Thorens TD160
Oczywiście, że udostępniał na audiostereo.pl schematy płytki wszystko, tylko ja się w tym wątku pogubiłem już w wersjach tego projektu. Jak ktoś z was jest zainteresowany projektem NUDA to możemy wskrzesić go na forum. Zawsze wykonanie więcej niż jednej sztuki będzie tańsze! Jak ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt. Ja się odezwę do autora, ma ktoś do niego jakieś namiary maila telefon...? Bo chciałbym mieć oficjalną zgodę autora na wykonanie.
Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
-
Ja nie przewiduję robić kolejnego zamówienia na pcb do tego projektu. Można szukać kitów czy gotowych Nud na alle... czy innych portalach.
W warunkach domowych nie jest możliwe uzyskanie takiej jakości pcb - pomijam tu opisy itd.
Mam pewien projekt, nowy, skończony w około 90%. Jak się uporam to można będzie pomyśleć o ewentualnym zamówieniu grupowym na pcb z częściami. Kosztowność około 400-500zł za kpl. To zależy od ilości, wielkości pcb etc. W założeniu 3 płytki: zasilanie, MM/MCHO i MCLO.
Jest większy od pre forumowego ale mniejszy od Nudy. Trochę wziętych pomysłów z Nudy a trochę z ...
W warunkach domowych nie jest możliwe uzyskanie takiej jakości pcb - pomijam tu opisy itd.
Mam pewien projekt, nowy, skończony w około 90%. Jak się uporam to można będzie pomyśleć o ewentualnym zamówieniu grupowym na pcb z częściami. Kosztowność około 400-500zł za kpl. To zależy od ilości, wielkości pcb etc. W założeniu 3 płytki: zasilanie, MM/MCHO i MCLO.
Jest większy od pre forumowego ale mniejszy od Nudy. Trochę wziętych pomysłów z Nudy a trochę z ...

- darkman
- Kontakt: