miniu73 pisze: Są chyba w całkiem znośnym stanie i pomyślem czy nie dokupić do SL-D2 lepszej wkładki i mieć w cenie SL-1900 teoretycznie lepiej brzmiący gramofon ?
Moim skromnym zdaniem sl-d2 jest lepszy od sl-1900 głównie ze wzgledu na napęd DD (SL-1900 to taki starszy sl-b3 ) wkładka epc 270 to jest dobra wkładka i na początek bym kupił dobrą igłę
Co do telefunkenów to myślę ,że cena minimalna za tego s-600 jest ustawiona grubo ponad budżet
Ten drugi ts-950 to porządny dd ,ale cena przesadzona. Moim zdaniem 500 zł to max .
Szkoda ,że ten Siemens 777 jest obdrapany bo to solidny gramiak.
Lenco B-55 L-75,L-78 Dual 1218 ,1219 ,1249 ,621 Thorens TD 146 II , TD-166 I Telefunken S-500 , S-600 Yamaha ca-810,B&O CD-3300,JBL -L-80 t Gi,Braun L-810,Dual CL-720
Wojtek pisze:Ale czekaj pawlos, SL-1900 też ma napęd DD przecież.
Nie ma Technicsów serii SL-xxx0 z napędem paskowym, z tego co się orientuję, więc nie, SL-1900 to nie jest "starszy SL-B3".
Super Cię widzieć online. Czy mógłbyś mi pomóc w wyborze z moich postów ? Nie ukrywam, że przede wszystkim czekałem na Twoją opinię
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Generalnie ma też wiele ofert ze sprzętem niekompletnym bądź niesprawnym, czasami nawet z dość błahymi usterkami typu "brakuje paska/igły/wkładki", które dość łatwo można uzupełnić, a mimo to nie robi tego, co zawsze mnie zastanawiało w kontekście podejścia do handlu sprzętem
Niemniej nie kojarzę przypadku by ktoś się skarżył więc chyba można zaryzykować
Dobrego Technicsa czy Onkyo czy Sony też można brać, ale tu już się zaczynają schody jeśli chodzi o jakość/cena