Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Ja czekam na paczkę i trzymam kciuki by starczyło egzemplarzy z autografem 

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Myszor daj na luz, jak zrobimy z Klinem flaszkę, to ci podpiszemy co chcesz i gdzie chcesz
Klin, niestety ten MM&W nie najwyższych lotów. Fajny, bo 2LP i dużo muzy, ale to nie są najlepsze ich lata, które znam ze starych edycji WSJD. Po pierwszym przesłuchaniu byłem na tak, ale po kilku miesiącach okazało się, że zawsze ją omijam przy wybieraniu płyt. ale/ Może Tobie przypasuje, bo zła nie jest.

Klin, niestety ten MM&W nie najwyższych lotów. Fajny, bo 2LP i dużo muzy, ale to nie są najlepsze ich lata, które znam ze starych edycji WSJD. Po pierwszym przesłuchaniu byłem na tak, ale po kilku miesiącach okazało się, że zawsze ją omijam przy wybieraniu płyt. ale/ Może Tobie przypasuje, bo zła nie jest.
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Przyjdzie jesień, zaczną się odwiedziny u teściów w Warszawie to może wtedy jakaś flaszeczka pęknie

Co do pospisywania to bardzo chętnie. Ostatnio, po otwarciu działalności, regularnie ćwiczę podpisy pod pismami do US...Czynne żale i takie tam podpisuję już hurtowo

A jaką płytę Medeskiego polecasz? Tylko żeby na winylu była wydanadarkman pisze: Klin, niestety ten MM&W nie najwyższych lotów. Fajny, bo 2LP i dużo muzy, ale to nie są najlepsze ich lata, które znam ze starych edycji WSJD. Po pierwszym przesłuchaniu byłem na tak, ale po kilku miesiącach okazało się, że zawsze ją omijam przy wybieraniu płyt. ale/ Może Tobie przypasuje, bo zła nie jest.

- darkman
- Kontakt:
Tonic, Live in Tonic, BN 2000 !
Electric Tonic (2001)
Combustication BN 1998
Friday Afternoon (98?)
-ostatnie nagrania ze Scofieldem live Scofield Medeski Wood
-materiał ze starych WSJD - tylko na CD jest
Jak się trafi okazja, to coś
Esbjorn Svenson Trio posłuchaj, tytuł obojętny, aczkolwiek mam swoje ulubione, głównie te sprzed 12-14 lat.
Live obejrzeć już się nie da, bo Esbjorn się utopił, niestety. Chyba są winyle w krakowskim GiGi na ACT, estetyczne i dobre tłoki.
Nie byłem niestety, bo poza miastem akurat siedziałem. Na Tord`cie Gustafsonie też mi się nie udało. ..cholera.
No, spoko, jak się uda zgrać terminy to "Se zrobimy jesień średniowiecza"

Electric Tonic (2001)
Combustication BN 1998
Friday Afternoon (98?)
-ostatnie nagrania ze Scofieldem live Scofield Medeski Wood
-materiał ze starych WSJD - tylko na CD jest
Jak się trafi okazja, to coś
Esbjorn Svenson Trio posłuchaj, tytuł obojętny, aczkolwiek mam swoje ulubione, głównie te sprzed 12-14 lat.
Live obejrzeć już się nie da, bo Esbjorn się utopił, niestety. Chyba są winyle w krakowskim GiGi na ACT, estetyczne i dobre tłoki.
Nie byłem niestety, bo poza miastem akurat siedziałem. Na Tord`cie Gustafsonie też mi się nie udało. ..cholera.
No, spoko, jak się uda zgrać terminy to "Se zrobimy jesień średniowiecza"

- vinylfan
- Gramofon: Dual CS 460
Dzisiejszy zakup.
Gramofony:Dual CS 460 + Ortofon OM 10, Unitra G-620 Fryderyk + AT-95E
Odtwarzacze CD: Denon DCD 1500 AE, Technics SL-PG 500A,
Wzmacniacze: Denon PMA 1500AE, Technics SU-V45A,
Kolumny głośnikowe: KEF Q700, Tannoy Mercury 7.4
- darkman
- Kontakt:
Oj, będzie się działo. Napisz potem jak nagrane. Słuchałem tylko z CD i to wydań klubowych z chyba soundboardu, ale były 1:1 bez realizacji i niestety słabe.
Ciekawy jestem tego na winylu właśnie.
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
vinylfan aleś rodzynka wyłowił. Coś jak moje Slovenian Girls z przed dwóch lat jeszcze zapakowane w folie.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- zelazny
- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Troszkę uzupełniam polską kolekcję:
I trochę zagranicznych:
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
- kangie
Do kolekcji doszło kilka kompaktów.
"Life is too short for boring HiFi..."
- RCOM2180
- Gramofon: działa
Hardware to mój drugi zakup bezpośrednio ze strony kompozytora i "letkie" rozczarowanie. Już pomijam, że płyta nie była w folii czy choćby w torebce. Może artysta klepie biedę i żyłuje na torebkach, które tanie nie są. W końcu wersje płyt z autografami na okładkach sprzedaje 10 funtów drożej.
Głównie mam pretensję o to, że koperty są zrobione z bezczelnie grubego i szorstkiego kartonu. Właściwie każda koperta (płyty są 2 w zestawie) mogłaby być okładką samą w sobie. O estetyce białych winyli się nie wypowiadam, w końcu każdy ma swój gust, ale, tu pytanie kieruję do forumowiczów, którzy mają w zbiorach właśnie takie wydania lub takie widzieli, czy białe winyle żółkną tak jak plastykowe białe tacki w CD? Mam bodaj 2 reedycje JMJarre'a z lat 90-tych, gdzie oryginalnie były białe tacki i teraz są żółtawe. Głównie te części, które wystawały.

- cooledit
Mam w zbiorach "białe" wydanie The Missiomn 'God Is The Bullet' od jakichś czterech lat i póki co nie stwierdziłem jakichś dziwnych odbarwień albo żółknięcia płyt.Inna sprawa że ten biały jest w rzeczywistości lekko ecru ale tak miały od nowości.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- vinylfan
- Gramofon: Dual CS 460
Album nagrany bez zarzutu. Jakość, jak na nagranie live wręcz powalająca. Oszołomiło mnie szczególnie brzmienie gitary Apostolisa. Jest kapitalne. Polecam to wydanie. Po przesłuchaniu nie mam najmniejszej wątpliwości, że SBB to była nasza najlepsza eksportowa grupa nie odbiegająca poziomem od czołówki europejskiego prog-rocka lat 70-tych.darkman pisze:Oj, będzie się działo. Napisz potem jak nagrane. Słuchałem tylko z CD i to wydań klubowych z chyba soundboardu, ale były 1:1 bez realizacji i niestety słabe.
Gramofony:Dual CS 460 + Ortofon OM 10, Unitra G-620 Fryderyk + AT-95E
- RCOM2180
- Gramofon: działa
Z ecru może być taki kłopot (czy raczej jego brak), że nawet jakby minimalnie pociemniał to i tak się tego raczej nie zauważy i dalej płyta będzie "ładna". No chyba że kolor będzie się zmieniał miejscowo. W przypadku "mleka" każda zmiana tonu będzie widoczna i szpecąca.cooledit pisze:Mam w zbiorach "białe" wydanie The Missiomn 'God Is The Bullet' od jakichś czterech lat i póki co nie stwierdziłem jakichś dziwnych odbarwień albo żółknięcia płyt.Inna sprawa że ten biały jest w rzeczywistości lekko ecru ale tak miały od nowości.
- cooledit
Napisałem że to lekkie ecru bo label jest absolutnie śnieżno biały więc tak to wygląda. Nie mam innego białego winyla dla porównania odcienia bieli więc trudno jednoznacznie określić stopień białości w skali bezwzględnej. Być może przy innym kolorze labela wyglądało by to całkiem inaczej. Ale nie ma co gdybać, może sie mi trafi inny biały winyl to sobie porównam.