Strona pierwsza:

Strona druga: (jakoś bokiem)

Błagam o pomoc!
Aqua pro iniectione (woda oczyszczona do zastrzyków) lub aqua purificata (woda oczyszczona, bez bakterii). Niestety, od około dwóch lat są to towary sprzedawane jedynie na receptę, stąd problem z nabyciemKrzyś pisze:przy czym chyba najlepiej kupić taką w aptece jak dla lekarzy
Przesadził, a wiem bo sam zaopatrywałem się w oczyszczoną wodę wysokiej jakości od hurtowni stomatologicznych, także jestem/byłem dość na bieżąco w temacieKrzyś pisze:ok. 20 zł/l - tak mi mówił znajomy z branży handlu sprzętem dla dentystów
W litrowych butlach apteki nie mają po co tego trzymać, głównie szpitale itp. się w takie ilości zaopatrująKrzyś pisze:ja osobiście takiej wody nie spotkałem w mojej aptece
Pro iniectione jest najczęściej spotykana w małych ampułkach, do zastrzyków wiele wody nie potrzebaKrzyś pisze:u mnie mieli jakieś małe ilości
O recepcie już wspomniałem. Przydałyby się jakieś układy farmaceutyczneKrzyś pisze:i nie chcieli mi tego sprzedać
Nie ma tu żadnej konspiracji, oznaczają ją jako demineralizowanaKrzyś pisze:woda destylowana ze stacji benzynowej za ok. 2 zł/litr nie jest destylowana, ale tylko demineralizowana
No właśnie niezbyt, bo inaczej trochę bezsensu byłoby zastosowanie jej do aku lub żelazek, skoro efekt byłby na poziomie "prawie jak kranówa"Krzyś pisze:(tzn. i tak zawiera kamień)
Knosti z tego co pamiętam nie ma w sobie izopropylu tylko etanol, ale mogę się mylić. Najwyżej sięgnę po butelkę, bo jeszcze ją mam, nieużywanąKrzyś pisze:(np. tym od myjki knosti)
Coś długo te płyty dochodząKrzyś pisze:7 szt w drodze