Da się kręcić, ale jest on dziwnie blisko podstawy trzymającej ramię i kręcenie nic nie daje ...Wojtek pisze:Nie zmienia pozycji... czyli że nie da się nim kręcić? Chodzi mi o ciężarekObywatel G K pisze:Niestety sęk w tym, że gdy kręcę ciężarkiem on w ogóle nie zmienia pozycji.
Ramię w ogóle po tej operacji nie wyjechało nad stopkę, a gdy je tam przesunąłem ręką nie opadło (chyba, że opuściłem je "wichajstrem").Wojtek pisze:W sensie że nie da się go opuścić? Może nie mówimy o tym samymObywatel G K pisze:Ten plasticzek jest u mnie w oprawce igły na stałe (przynajmniej ten o który mi chodzi)
Niemożliwe. Trudno by instrukcja obsługi kłamałaObywatel G K pisze:Niestety u mnie to nie działa.Co konkretnie się nie zgadza?
Wciskasz przycisk Power, co by włączyć gramofon. Pokrętło wielkości płyty nastawiasz na opcję Manual. Wciskasz przycisk Start/Stop. Po paru obrotach talerza, wciśnij przycisk Power (przycisk Start/Stop ma być nadal wciśnięty) i zatrzymaj talerz ręką.
W tym momencie w instrukcji pisze, że ramię powinno opaść na stopkę, co mnie dziwi, bo czemu miałoby uprzednio samo się podnieść? No chyba że ten Sony jest już tak skonstruowanyMam nadzieję, że rozwiejesz tutaj wątpliwości Obywatelu
Po drugim naciśnięciu Power gramofon się wyłącza i nic się nie dzieje.
Wichajster jest tylko do opuszczania ramienia - najlepiej zobaczyć fotki.Wojtek pisze:Wyjeżdżający i opadający wychajster pod pokrętłem rozmiaru płyty? Sory ale nie rozumiem. Pisz jaśniej.
Hmm chyba za duże fotki wrzuciłem - zarejestrowałem się i wrzuciłem ponownie:Wojtek pisze:Nie wiem czy sprawdzałeś, ale link do fotek nie działa, w sensie że pojawia się strona aukcjonera z napisem "Nie ma takiej galerii!".
http://www.aukcjoner.pl/hosting/edit/2104626/?tab=4
Mogę nawet nakręcić film komórką, ale nie wiem jak go tu podrzucić .Wojtek pisze:No trzeba kilka spraw wyjaśnić. Oby nie okazało się, że coś w gramofonie jest trefnego.Obywatel G K pisze:I co tu z tym fantem zrobić
Najlepiej jednak pokazać o co chodzi na przykładzie zdjęć