Radi jasność i muzykalność osiągniesz wkładkąRadi pisze:Witam
Nie musi być technics szukam sprzętu muzykalnego, raczej jasnego brzmienia bez przydźwięku z silnika

Swoją drogą Chudy_b dobrze Tobie podpowiada.
Radi jasność i muzykalność osiągniesz wkładkąRadi pisze:Witam
Nie musi być technics szukam sprzętu muzykalnego, raczej jasnego brzmienia bez przydźwięku z silnika
To bardziej zależy od wkładki i pozostałych elementów toru.
To rzeczywiście zależy od jakości wykonania gramofonu. Gramofon generalnie powinien spełniać 3 założenia: powinien być wykonany z dobrych materiałów, bez nadmiernych kompromisów i błędów konstrukcyjnych, powinien trzymać obroty i posiadać ramię trzymające geometrię i dające się poprawnie ustawić.
Ależ cała przyjemność po mojej stronie.
W kontekście pytania kolegi jest. Zważywszy jednak, że stwierdzenie wyciągnąłeś z owego kontekstu, pomijając domyślne niedookreślenie "z grubsza" wnoszę, że napisałeś to pod wpływem nieuzasadnionego wzburzenia, zatem w niejako w afekcie.
To może, choć nie musi rzucać pewne światło na Twoją wypowiedź, na ich temat. Pozostaje mieć nadzieję, że kolega weźmie to po uwagę.
Tu również zwróciłbym uwagę kolegi na tę informację. Wydaje się ona być istotną w ocenie samego sedna porady.
Niemal na pewno w pytaniu Kolegi nie chodzi o wkładkę Low Output. A już w mojej, lakonicznej dość wypowiedzi, nie chodzi o nią z całą pewnością.
Aliści napisałem gdzieś, że zagra poprawnie? Czy może z mojej wypowiedzi da się zaledwie wyciągnąć wniosek, że jedynie zagra. Bo czemu ma nie zagrać?
Skąd ten pogląd, skoro nie interesujesz się gramofonami Technisc ani też domniemuję, montowanymi w nich ramionami?
O, tutaj widzę jednak potwierdzenie i tego co napisałem i zasugerowałem koledze parę postów wyżej. Idzie zatem ku dobremu. Szacuneczek!
Oh, jeśli Twoją intencją było połechtanie mojej próżności, to nie tędy droga. Odnotowuję jednak ów fakt jako realną możliwość, choć w istocie jest mi obojętny.
Skądże? Pozostaje na tym samym poziomie od dawna. Rejestracja, zaledwie parę miesięcy późniejsza niż Twoja, nie wywołała jakiejś diametralnej różnicy w dotychczasowym widzeniu świata. Ot, poznałem paru zacnych i ciekawych ludzi. Co już się wcześniej zdarzało w moim jestestwie na tym padole.
Sam sobie przeczysz. Daruj proszę ale nie za bardzo wiem o co ci chodzi w tej polemice? Jest bezsensowna i bezpodstawna.
Skąd pomysł, że nie poobcowałem i że nie obcuję na co dzień?
Dorzuciłbym jeszcze SL-1600 / 1610 MK2; w przeciwieństwie do SL1200 / 1210 MK2 jest on w pełni automatyczny. 1200 / 1210 MK2 to manual, SL-1600 / 1610 to topowy wszystko mający Technics. Choć to właśnie 1200 / 1210 zyskał sobie opinię bardziej pancernego i najlepiej izolującego talerz / ramię od otoczenia. Czy 1600 / 1610 ustępuje mu pod tym względem - trudno powiedzieć.Radi pisze:Jest duży wybór może zawęzimy poszukiwania
Panowie to może za i przeciw te modele TECHNICS SL-Q33, Technics SL1200 mk2, Technics SL-1210 MK2
Zgadza się - mój błąd.
Darkman, nie dodawaj sobie...
Jako empiryczny użytkownik obu modeli z pełną świadomością oznajmiam wszystkim, że izolacja z SL-1200mk2 może buty czyścić tej z SL-1610mk2. Podwójne zawieszenie robi robotę.
Kuti nie schlebiaj sobie, nic nie poradzę na Twoje kompleksy. Leczenie wybujałego ego, to nie moja specjalność.KUTI pisze:Darkman, nie dodawaj sobie...
Szkoda mi swojego cennego czasu na bzdurną kontynuację tego.