Przejrzałem pobieżnie temat, Wojtek u góry ma trochę racji. Generalnie nie wypowiem się w tym temacie, bo uważam że do 1,5k nic nowego z sensem nie kupisz. Sam szukałem na studia czegoś fajnego (dałem sobie budżet 2300zł maks) i nie znalazłem dosłownie nic. Po czym kupiłem za niecałe 2000zł poleasingowego thinkpada t430 i uważam że to był najlepszy deal życia w kwesti noteboków. Po roku jedyne co kupiłem nowe to baterie (miałem zrobic to od razu ale nie mieli wtedy na stanie, a i kasiorki brakło)
Ps. Córa zapewne nie potrzebuje tak dobajerzonej konfiguracji, więc i z kasą by dało radę trochę zejść w dół
I jak boga kocham, staraj się kupić z win 7...
Dodam jeszcze, że na plus biznesowego rozwiązania przemawia stacja dokująca (ja kupiłem do swojego tą mniejszą wersje poniżej 100zł). Mega rozwiązanie jak potrzeba coś więcej popracować, bo na stałe zapnie tam drukarę, monitor, mychę itd. a i multimedia wtedy łatwiej opędzić, tak jak jest to u mnie, że na stałe siedzi tam zapięty projektor plus wzmacniacz, więc tylko wpinasz kompa, i masz prawie jak stacjonarkę, a jak chcesz zabrać na łóżko lub do szkoły, to jeden klik