Zbyszku, filtr poprawia sytuację, ale tylko do pewnego stopnia - z wyłączonym subsonikiem ruch jest na oko o 30-40% większy.
darkman, już mi się tak serdecznie nie chce szukać miodu w pupie z innymi wkładkami, że to nie do opisania. To są strasznie upierdliwe zakupy, bo a/ wkładki klasy, która mnie interesuje, jednak kosztują trochę, b/ nie mogę ich przed zakupem odsłuchać w moim systemie, c/ mam brzmienie, jakie mi w zupełności wystarczy i odpowiada. Głośniki nie wyglądają, jakby te sprawy robiły na nich specjalne wrażenie, a już na pewno tego po nich nie słychać, więc zostawię ten temat. Jak je szlag trafi, zapoluję na inne. Najchętniej sprawiłbym sobie Klipsze Heresy, bardzo mi odpowiada ta filozofia konstrukcji, a brzmienie to wiadomo, legenda, ale może być za wysoka skuteczność do tego wzmacniacza. Nawet teraz na godz.10 już jest głośno, w zasadzie operuję na kilku klikach potencjometru (skokowy, drabinka), a przy kolumnach o skuteczności Heresy mogłoby się zrobić bardzo niewygodnie. Tak czy owak, jeszcze zamierzam w życiu poszukać czegoś na sztywno zawieszonych kartonach a ze 12" dla odmiany

Dual CS-5000 \ Ortofon OMB20
Sansui AU-919 \ Dual CV441 RC \ Sony CD-X333ES
Blaupunkt LAB 405 \ Arcus TS-100
jazz, stary soul, stary funk, Brazylia, Afryka, Kuba, IDM, stary hip-hop