darkman pisze:Kupiłeś M97xE, bo nie bardzo wiem na co się zdecydowałeś?
Tak kupiłem M97xE
darkman pisze:Powinna dać nieco więcej basu, zdjąć trochę wysokie tony w Twoich kolumnach i tyle: tzn ma grać w sposób zrównoważony i nieco mułowaty, jednak w pozytywnym znaczeniu, jakby ciężej ale zupełnie nie męcząco.
Brzmienie, jest dokładnie takie jakie opisujesz z wyjątkiem tego, że bas jest taki sam jak na epc (według mnie akurat w sam raz) no i w moim odczuciu jest jakby ciut mniej dynamiczna.
darkman pisze:W Twoim pytaniu pierwotnym zrozumiałem, że właśnie chciałeś mieć. Nie oczekuj, że zmiana to będzie rewolucja totalna.
Uważam, że twoja rada w stosunku do moich oczekiwań, była jak najbardziej trafna. I za to Ci z góry dziękuje

.Choć nie będę ukrywał,że po cichu liczyłem, że będzie miała lepszą detaliczność lub scenę niż porównywany EPC.
darkman pisze:p.s. w razie niezadowolenia, ustawiam się do rezerwacji w kupnie (wezmę dla córki albo i dla siebie)
Spoko, gdyby coś na pewno dam znać.
darkman pisze:@dukeozw sprawdź sobie najpierw ustawienia geometrii - overhanging:
Nie no co ty...

zanim cokolwiek odpaliłem to najpierw wszystko ustawiłem. Tak to szkoda płyt i igły.
darkman pisze:Co do podatności to inny temat, możemy pogadać w stosownym miejscu. Masz tabele "wagowe dopasowania"

itd.. ale potrzebujesz trochę parametrów swojego ramienia i wkładki najpierw.
O to chodzi, że sprawdzałem według tabeli i wychodzi mi ok 7Hz - więc trochę mało. Wydawało mi się to trochę podejrzane, dlatego o to wcześniej pytałem. Choć nie mówię, że na pewno dobrze liczę