Już jakiś czas temu trafiłem tutaj, jednak myślałem że forum już lekko podupadło. Mimo to postanowiłem się zarejestrować za namową jednego z kolegów którego spotkałem wczoraj na giełdzie w Krakowie. Niestety imienia nie pamiętam, kojarzę tylko że był z Łodzi. (Nawiasem mówiąc, jeśli to czytasz, to jeszcze raz wielkie dzięki za możliwość umycia płytek w twojej myjce. Większość teraz gada lepiej niż zadowalająco)
Wracając do tematu, zbieraniem czarnych krążków zajmuję się dopiero od niedawna. Jako że wcześniej troszkę pogrywałem z gramofonów, to jakiś już sprzęt mam, jednak djka odsłuch a djka to troche dwa różne światy, Jedyne wkładki jakie posiadam to typowo Djskie, z czego najwyższy model to Ortofon Nightclub E. Jestem z niej dość zadowolony, jednak poradzono mi żeby mimo wszystko zmienić na wkładkę typowo do odsłuchu. Tutaj pytanie co jesteście w stanie polecić w dość niskim budżecie, ale zarazem tak by gadało lepiej od w.w Ortofona? (dodam, że tamtą kupiłem używaną za grosze)
Zależy mi na charakterystycznym analogowym cieple, z jasną, aczkolwiek nie jaskrawą górą. Taką jakby zaokrągloną, bez sypania piachem po uszach. Jednocześnie dobrze by nie była zbyt muląca w dole, ponieważ więcej czasu spędzam obecnie w bloku, gdzie nie można szaleć z głośnością

a może w ogóle wstrzymać sie z zakupem innej wkładki w niskich pieniądzach i zbierać na coś dużo wyższego?
pozdrawiam.