Jakieś takie żeby nie było problemu z kupnem igły...

A jak ta by się sprawowała ta?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1623258239&c=1
Niestety na razie używam przedwzmacniacza wbudowanego w gramofon,bo taki posiada ten Denon.W niedalekiej przyszłości zamierzam dokupić jakiś przedwzmacniacz(jakiś może polecasz w rozsądnej cenie do klasy tego gramofonu?)i ominąć ten wbudowany.Sam wzmacniacz też nie powala,bo mam do wyboru słuchać płyt na Denonie AVR 1509 lub na Technics SA-EX 120,z Denonem grają Wharfedale Crystal2-30 a z Technicsem tonsilowskie Soundfindery 250.Waluch pisze:jaki przedwzmacniacz gramofonowy posiadasz ?
pytam dlatego, ponieważ 440Mla na standardowym 47k gra z przewagą górnych rejestrów
Ja mam właśnie tak (chociaż wkładkę dokupiłem osobno bo do gramofonu dostałem jakieś dziadostwo) i nie narzekam. Właściwie to polecamWojtek pisze:trafiłem na jakiejś stronie ofertę gdzie sprzedawano ten gramofon z zamontowanym Ortofonem 2M Red
Ja właśnie wahałem się między tym Ortofonem a AT 120 E i kupiłem to drugie i napiszę,że jakoś ta wkładka mnie nie oczarowała.Może faktycznie lepiej było wybrać tego Ortofona?W niedługiej przyszłości zamierzam zmienić tą wkładkę i myślałem o AT-440 Mla,ale może zerwać z AT i uderzyć w Ortofona z tego przedziału cenowego,albo w coś z Grado podobnej klasy?Czy ktoś ma jakieś opinie w tej kwestii?Łukasz pisze:Ja mam właśnie tak (chociaż wkładkę dokupiłem osobno bo do gramofonu dostałem jakieś dziadostwo) i nie narzekam. Właściwie to polecamWojtek pisze:trafiłem na jakiejś stronie ofertę gdzie sprzedawano ten gramofon z zamontowanym Ortofonem 2M Red
Wiedzę, że wątek leciwy, ale trudno mi teraz przelatywać wszystkie nowsze by znaleźć odpowiedź na następujące pytaniakielek pisze:Ja właśnie wahałem się między tym Ortofonem a AT 120 E i kupiłem to drugie i napiszę,że jakoś ta wkładka mnie nie oczarowała.Może faktycznie lepiej było wybrać tego Ortofona?W niedługiej przyszłości zamierzam zmienić tą wkładkę i myślałem o AT-440 Mla,ale może zerwać z AT i uderzyć w Ortofona z tego przedziału cenowego,albo w coś z Grado podobnej klasy?