Ależ broń Boże 3-4g ! Nigdy tak nie twierdziłem. Wystarczy zakres 1-2g.Wojtek pisze:Nie wiem dlaczego myślisz, że igła z naciskiem na poziomie 3 albo 4g byłaby tutaj rozwiązaniem.
Na AT95E przy nacisku 1,9 jest dużo lepiej - po tym wnoszę.
Opierając się na głosach z forów na temat tego eliptyka oraz możliwości zwiększenia VTF, co daje u mnie widoczny efekt w walce z sykiem.Wojtek pisze:Zacznijmy może od tego dlaczego myślisz, że tak. Nie chciałbym odpowiadać za Ciebie
Właśnie najczęściej jest to N44G, stąd ten mój cały (być może niezrozumiały albo irracjonalny, nie mówię, że to prawda objawiona) upór w stronę wypróbowania innej igły.Wojtek pisze:Z lektury wynika: jedni mają problem, ale na innych igłach niż N44G, inni problemu nie mają, jeszcze inni problem rozwiązali regulacją ustawień wkładki lub zmianą preampa.
Oczywiście, że niektórzy rozwiązali problem tak czy inaczej, to dowodzi tylko tego, że u nich powodem był właśnie Overhang, preamp czy VTA. U mnie nie.
Dlatego wracam do AT95E z igłą eliptyczną, być może nie jest moja ulubiona charakterystyka dźwięku, ale wolę już to, niż to całe "shuranie" mi po uszachWojtek pisze:Tak jak pisałem: możliwe że to co słyszysz dzisiaj pod AT-95E to zupełnie normalna sprawa.

Do szczura wrócę jeszcze gdy będę miał eliptyka. Jak dalej będzie źle to zmieni właściciela i tyle.