Panowie - pomocy
Potrzebuje zakupic igle do nowego nabytku. Nie jestem w stanie stwierdzić czy ta obecna jest OK, wiec wole kupic nowe niż bać sie o płyty.
I teraz pytanie - jaka mam wkładkę? Sprzedawca powiedział, ze to jest EPC-207C. Ale czy słusznie?
Pierwsza ma szlif eliptyczny, druga ma szlif sferyczny. Przeczytaj ten temat. W kwestii polecania, powinieneś określić budżet, bo ja mogę Tobie polecić AT440MLb, ale kosztuje około 700 zł
Dzieki Wojtku za ostrzezenie.
Zamowilem juz u Thakkera i zobaczymy co bedzie. Jak nic specjalnego to najwyzej za jakis czas kupie bezposrednio z Japonii.
A jaka bys proponowal wkladke jako druga? Moze to byloby fajne rozwiazanie?
Kolega wyzej zaproponowal Audio Technica AT440MLb - warto?
Aha - i jaki wybrac headshell - zrobilbym sobie od razu kompletny zestaw ....
Zdaje sobie sprawe, ze to troche dziwne. Ale kiedys na forum golfowym (od grania w golfa) mozna bylo przeczytac, ze kije znanych firm mozna kupic w Chinach za pol ceny. I to sa dokladnie te same kije!
Po prostu ktos je wynosi albo robia na tych samych matrycach (majac technologie) ale produkt wychodzi juz jako niemarkowy.
Zobaczymy. W koncu igla nie jest wieczna i bedzie ja trzeba znow wymienic
Dziwactwo Z kolei Yamahafan nie miał napisu JICO na opakowaniu i porównał z igłą ściąganą od JICO: http://www.winyl.net/viewtopic.php?p=120874#p120874
Na stronie Thakkera jednak ów Shure N95 ED jest opisany jako produkt JICO więc... loteria?