Ja w ogóle nie zaczynam gadki o przestawieniu kolumn w tym pokoiku bo ani to nie jest możliwe raczej ani nie ma sensu, ale skoro Tarkus szykuje się do przenosin to wtedy będziemy mieli o czym dyskutować

Zmiana wrażeń odsłuchowych była aż tak diametralna? Bo mam wątpliwości... Jeśli dźwięk tych kolumn, nawet po lekkim zredukowaniu "góry" i "dołu", nadal przyprawia mnie o ból głowy... Czy wyjęcie ich z wnęk i umieszczenie w większym pokoju może zmienić ich brzmienie aż do tego stopnia?taperson pisze:po zakupie moich kolumn (podlogowych - niewiem czy poprawnie ot nazwe ale maja stac na podlodze) +3 satelit do kina
mialem podobny problem
skonczyo sie na wydatku cirka 800zl na kable i drugiej kupy kasy na meble i cale przemeblowanie pokoju
Na dodatek nie jest to mój najlepszy CD; ze źródeł jest jeszcze DVD Panasonic (stoi na TV, żeby był łatwy do odłączenia i zabrania, bo służy też do seansów w klubie, które prowadzę z przyjaciółką). Akurat ten CD (Sony, rocznik '91) jest w miarę ciepły; drugi jest chłodniejszy, ale faktycznie ma "barwniejsze" brzmienie (teraz "chodzi" w mniejszym pokoju, z Kenwoodem KA-60 i kolumienkami Paradigm). Gramofon będzie, gdy Esdarek go zrobi - już wybrałem model i nie ponaglam, niech zrobi solidnie, jak to on.Wojtek pisze:A może to źródło jest temu winne? Na zdjęciu widzę tylko CD
Latro pisze:zamień kolumny!!! I będziesz Coś wiedział,
Owszem, ale ten model - Monitor 3 v2 - jest dość mocno konturowy i dobrze gra ze sprzętem zdecydowanie eksponującym średnicę, jak rzeczony Kenwood. Technics SU-8080 wydaje się mimo wszystko dużo bardziej liniowy, więc wątpię, żeby nawet w większym pokoju zabrzmiało to sensownie. Chyba, że ktoś lubi taką "podbitą" charakterystykę.Latro pisze:a Paradigm to bdb firma