Witam, od jakiegoś już czasu rozglądam się za gramofonem, czytam forum, śledzę aukcje na alledrogo w miarę możliwości, jednak do tej pory na nic konkretnego się nie skusiłem.
Aż tu nagle znajomy zaskoczył mnie informacją że ma gramofon którego już nie używa, a mianowicie Elac 852. Co to za model? W sieci nie potrafię znaleźć o nim żadnych informacji, może ktoś z forumowiczów coś słyszał na temat tego modelu? Posiada wkładkę unitry mf-101 która i tak nadaje się do wymiany, ale całą reszta sprawna, tylko trochę zakurzona:) Tyle wywnioskowałem z opisu w 2 minutowej rozmowie hie hie. W piątek powinienem go mieć, więc ewentualne zdjęcia zamieszczę później.
Elac 852 (845) - co to, kto to?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Elac 852 - co to, kto to?
Upewnij się czy ten gramofon faktycznie nazywa się Elac 852. Elac jeszcze może być, jako nazwa marki, ale 852 raczej nie jest nazwą modelu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Elac 852 - co to, kto to?
Hmmm, taką nazwę mi podał. Zobaczę dokładnie co to za egzemplarz jak mi już w łapska wpadnie.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Elac 852 - co to, kto to?
Była seria 8xx (a konkretnie to PC-8xx) od Elaca, ale nie ma wśród niej modelu 852. Co najwyżej może to być np. PC-842 
Rozpiska: http://www.nadelparadies.com/Tonnadelsuche/elac.htm

Rozpiska: http://www.nadelparadies.com/Tonnadelsuche/elac.htm
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Możliwe że się machnął o jedną cyferkę w nazwie, cóż zdarza się. W każdym bądź razie czekam na piątek, jak na mikołaja z worem prezentów 25 lat temu hie hie, też nie wiem co dostanę:)
-
Tak, więc faktycznie kumpel się machnął i jest to model pc 845. Za jaką kwotę warto brać go pod uwagę? Tym bardziej że wkładka, a przynajmniej igła na mus do wymiany. Nie wiem też do końca w jakim jest stanie, gdyż dzisiaj minęliśmy się w pracy i nie było okazji przechwycić sprzętu. W swe łapska dostanę go dopiero w niedziele.
-
To zalezy od stanu, (zadbania/ niezadbania) wkladki etc:?:Dauda pisze:Za jaką kwotę warto brać go pod uwagę

Najlepiej zobaczyć fot

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Elac 852 (845) - co to, kto to?
W takiej sytuacji 150 zł max za egzemplarz bardzo dobrze zachowany (nie licząc wkładki/igły).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum