Niestety nie wiem jakie mocowanie ma 1226, (pewnie takie jak 1228

albo mocowanie 1/2" z "półgłówką" na klips, ale to wychodzi na " raczej to drugie"!Wojtek pisze:1226 ma typowe mocowanie Dualowskie. W zależności od headshella będzie to albo Dualowski patent "na klips" albo zwykłe 1/2'', raczej to drugie.
Tak, w większości wypadków jest to możliwe. Tor sygnałowy byłby taki: gramofon -> przedwzmacniacz gramofonowy (musi być) -> kabelek/przejściówka -> głośniki komputerowe.Solitario pisze:Czy nie wystarczy abym na początek za pomocą przejściówki podłączył do kolumienek od kompa?
Zgadza się. Wzmacniacz ma wbudowany przedwzmacniaczSolitario pisze:A w przypadku gramofonu z wbudowanym wzmacniaczem przedwzmacniacz jest już niepotrzebny?
To nie jest kategoria "do 100 złotych"Solitario pisze:A co sądzicie o takich sprzętach?:
Tani produkt (żeby nie powiedzieć gówniany) tanio kosztuje. Nie radzę iść tą drogąSolitario pisze:Znalazłem też kilka aukcji ze sprzętami które dobrze wyglądają, nawet tak jak w przypadku Duala- nowy, tylko zastanawiam się czemu takie tanie..:
Od regulacji złej/dobrejSolitario pisze:A od czego zależy czy gramofon będzie niszczył płyty czy nie? Tylko od igły?
Przeskocz do odpowiedniego wątku w takim razieSolitario pisze:No właśnie zastanawiam się, bo nie chcę za dużo wydawać. Myślę,ze do 200 zł.
Tak jak wspomniał eenneell, od możliwości regulacji, a także ogólnie od konstrukcji gramofonu i ramienia.Solitario pisze:A od czego zależy czy gramofon będzie niszczył płyty czy nie? Tylko od igły?