Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- mofu44
asz Wy mnie prowokujeta
Nad 5120, Technics SL-B303, Dual CV1700, Dual CT 1440, Technics SL-PD687, Technics RS-B505, Arcus TM85
- starypierdziel
- Gramofon: Blaupunkt P-110
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Gramofon był brany od forumowego specjalisty (wiadomo kogobluegi pisze: Przy okazji napiszę, że bardzo ładny zestawik Starypierdziel'uZe szczególnym wskazaniem na gramofon
Ciekawe jak grają te kolumienki...

Blaupunkt P-110 + Ortofon 2m Red
Kenwood KA 4040R
Kenwood DPF 2010
Pylon Opal Monitor
Kenwood KA 4040R
Kenwood DPF 2010
Pylon Opal Monitor
- mofu44
No i już zadraszczamObywatel pisze:Jak też dzisiaj wyjątkowo nie tankuję przy piątkubluegi pisze:i nawalenia (jutro prowadzę).![]()
Ale za to tankujący będą nam jutro zazdrościć porannej świeżości w krokui jasności umysłu
Nad 5120, Technics SL-B303, Dual CV1700, Dual CT 1440, Technics SL-PD687, Technics RS-B505, Arcus TM85
- bluegi
- Gramofon: różne
No pomimo że 180 km od domu, musiałem się zalogować i coś o kenwoodzie skrobnąć
U mnie weekend pod znakeim testowania Kenwood'a KR A-4040 (wiem wiem, trochę inny) po św. pamięci mamie, który zawsze grał z jakimiś szmelcami od wieży. I nie dało się tego słuchać. I tak jak pan_winyl pisał w "kolumny do 300" z podłogóweczkami nabiera mocy. NIestety nie są to dobre podłogóweczki, a świeżo regenerowane diory. Po wymianie cewek, gumeczek... Zastanawiam się czy sobie tego Kenwood'a (tata chciał wyrzucić:P) nie zabrać do domu, ale chyba mi feng shui tą czernią popsuje. Przy okazji chciałem się nauczyć wymieniać te ceweczki + oklejania sprzętów. Z prawej kolumna domowej roboty, fajnie oklejonao"kocykiem". Mam tutaj w ogóle centrum poteżnych głośników, ale czas się pakować i wracać do Wrocka
Takie drobne wtrącenie. W "ale jaja" też się uzewnętrznię po powrocie do domu. Widzę, że humorki dopisują, bardzo fajnie

U mnie weekend pod znakeim testowania Kenwood'a KR A-4040 (wiem wiem, trochę inny) po św. pamięci mamie, który zawsze grał z jakimiś szmelcami od wieży. I nie dało się tego słuchać. I tak jak pan_winyl pisał w "kolumny do 300" z podłogóweczkami nabiera mocy. NIestety nie są to dobre podłogóweczki, a świeżo regenerowane diory. Po wymianie cewek, gumeczek... Zastanawiam się czy sobie tego Kenwood'a (tata chciał wyrzucić:P) nie zabrać do domu, ale chyba mi feng shui tą czernią popsuje. Przy okazji chciałem się nauczyć wymieniać te ceweczki + oklejania sprzętów. Z prawej kolumna domowej roboty, fajnie oklejonao"kocykiem". Mam tutaj w ogóle centrum poteżnych głośników, ale czas się pakować i wracać do Wrocka

- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
a tutaj sprostujęI tak jak pan_winyl pisał w "kolumny do 300" z podłogóweczkami nabiera mocy.
Ja pisałem o KA 4040 R czyli wzmacniaczu, amplitunery to inna bajka. Akurat ten nie należy do moich ulubionych- po prostu design mi nie leży. Niemniej potwierdzam że wzmacniacze firmy nie brzmią z niczym co nie ma przynajmniej 75 cm wysokości

Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
- bluegi
- Gramofon: różne
Tak, ja wiem że o wzmacniaczu, dałem na to granicę w tym "trochę inny" w nawiasie i to mógł być błąd bo wzmacniacza nie znam
W kwestii designu, moim skromnym zdaniem ten amplitunerek jest paskudny jak psi + słowo, które rymuje się z "mój", żeby nie łamać netykiety, ale wyczułem podobieństwo do obowiązkowych podłogóweczek i powiem szczerze, że w kwocie 100-150, bo chyba za tyle mniej więcej chodzi, z tymi zniekształceniami harmonicznymi 0,09% spokooojnie będę go polecał. Wcześniej jakbym zobaczył że ktoś chce kupić, to zalecałbym przywitanie krzyżem i czosnkiem, bo właśnie Diora ws-504 z takich lipnych kolumienek od wieży cośtam cośtam jeszcze wyciskała, a ten Kenwood nigdy w życiu. I to było sporo lat temu temu, kiedy dla mnie numerem 1 był Radmor, numerem 2 ta Diora, a Kenwood był pomyłką :D Teraz zmieniam zdanie. W temacie wbudowanego przedwzmacaniacz gramofonego również, bo nawet na concordzie jest różnica pomiędzy nim a najlipniejszym z najlipniejszych analogisem 

-
Gramofon dotarł, wieć chyba jestem pełnoprawnym użytkownikiem. Tak narazie prezentuje się mój sprzęt. Monitory to div,
na usherach. Wzmacniacz będzie do wymiany, myślę o jakimś amplitunerze stereo.
na usherach. Wzmacniacz będzie do wymiany, myślę o jakimś amplitunerze stereo.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chyba znowu mamy przypadek fot cykanych tabletem do góry nogami
Na szczęście dotyczy to tylko podglądów 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
- Regsoft
Faktycznie chyba jest jakieś dziwne parcie na nazywanie wszystkich kolumn podstawkowych monitorami ...Carga pisze:Monitory to div, na usherach.

PS. Gratulacje !

- Pawelec
- Gramofon: Składak
Oj tam, czepiasz się
Adidasy to też Adidas 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Regsoft
To tylko drobny element dydaktyczny, którym każde szanujące się forum tematyczne powinno się szczycićPawelec pisze:Oj tam, czepiasz się

- mofu44
Czeka mnie zmiana kolumn. Właśnie licytuję Arcus TM85. A taki mam póki co zestawik.
- mofu44
ciąg dalszy. jestem z wrocławskiej szkoły wstawiania fotek