No może nas zgromić

tam ciut wyżej zasugerowałem gdzie jeszcze można szukać wzmaków/ampli, z którymi nie trzeba będzie się mordować
esdarek pisze:bluegi którą z tych wież odsłuchiwałeś w domu z gramofonem?
Oczywiście, że żadną

Ale jeśli pytasz w odniesieniu do "z g%wna bata nie ukręcisz", mogę odpowiedzieć że o tłumieniu fal z tylnej części membrany, pchania powietrza do przodu w kontekście średnicy głośnika, czy opcjonalnie wykorzystanie paczki jako pudła rezonansowego co nieco wiem i jeżeli ktoś nie chce tego gramofonu słuchać np. w toalecie, to odpowiedzialnie, bez rozpoznania wielkości pomieszczenia przyszłego słuchacza, wolę nie pchać kogoś na minę opcją cini mini narażając na wsłuchiwanie się w pierdzenie muchy zamiast soczystego backgroundziku. Odpowiedzialnie natomiast polecam opcję średnio-pomieszczeniową zachęcając jednocześnie do odwiedzenia przeznaczonych do tego tematów i wysnucia swojego zdania na podstawie więcej niż jednej opini, dorzucając przynajmniej jedną, swoją (jeżeli potrafię). Ile głów, tyle rozumów. Na mini kolumny + t4p subiektywnie mówię: nie. A kolega poczyta i sam podejmie męską decyzję. Nie offtopujmy, bo takie przekonywanie się do swoich racji, do czego zapewne będziesz zmierzał, w temacie zakupowym, nie ma po prostu sensu