Czyli ogółem bardziej się Tobie podoba eliptyczny Szczur M75 od AT-95?

Nacisk rzędu 1g albo 1,1g będzie optymalny, zgadza się

dokładnie tak jak napisałeś i to z dużą przewagą ShuraWojtek pisze:Czyli ogółem bardziej się Tobie podoba eliptyczny Szczur M75 od AT-95?
wojciech06 pisze:Mam pytanie: jakie dokładnie oznaczenie powinna mieć ta wkładka SHURE M75 (SHURE DM 95 G)- bo mam dostęp do bazy wkładek SHURE, a tam jest kilka odmian z tym oznaczeniem - czy to może SHURE M75 G Type 2 i igła N75G Type 2, albo SHURE M75 G i igła N75-6, N75-3, N75E, N75G albo SHURE M75......
Chcę wiedzieć tak z ciekawości, a przy okazji mieć kartę specyfikacji wkładki.
Na stronie WAMAT Audio mają igłę gramofonową N 75 D do wkładki Shure M 75 D - ponoć pasuje do SHURE DM 95 Type G.
Jeszcze jedno małe pytanko: czy przy N75 B Type 2, nie powinna być literka "G" zamiast "B"Wojtek pisze:Wg właściwej nomenkatury, igła N75 D to N75-6 czy też N75 B Type 2.
Nie, to nie pomyłka. Igły N75-6 i B Type 2 to także były sferyki, ale za to wymagające średnią siłę nacisku (1.5-3g) i tym właśnie się różnią od igieł typu G.wojciech06 pisze: Jeszcze jedno małe pytanko: czy przy N75 B Type 2, nie powinna być literka "G" zamiast "B"
EfendiWojtek pisze:Taka wesoła polityka firmowa
Teraz widzę, że przeniosło mnie w czasie i przestrzeni na wątek związany z "Shure M-75" i że istnieje jeszcze jedna (wcześniejsza strona).Stelma pisze:Do Wojciech06 na poprzedniej stronie tego tematu jest link z rodzajami igieł a zakup polecam od JICO też link jest na poprzedniej stronie