Nowy gramofon + dodatki
-
Nowy gramofon + dodatki
Zgadam się z tobą Wojtku.
Ale bardzo dużo ludzi ma taki "niedrogi" sprzęt a nawet gorszy i słuchają.
To ze ty i ludzie na forum maja coraz lepszy sprzęt nie znaczy wcale ze nie można zaczynać od takich zwykłych plastików.
Sony jest w pełni sprawny ma dobrą igłę trzyma obroty i gra czysto, wiec w czym problem czy inaczej odtworzy płytę niż np za 300zł jakieś innej marki gramofon ?
A gramofony kupuje bo lubię
Z Czasem będę zmieniał czytał i polepszał.
Ale bardzo dużo ludzi ma taki "niedrogi" sprzęt a nawet gorszy i słuchają.
To ze ty i ludzie na forum maja coraz lepszy sprzęt nie znaczy wcale ze nie można zaczynać od takich zwykłych plastików.
Sony jest w pełni sprawny ma dobrą igłę trzyma obroty i gra czysto, wiec w czym problem czy inaczej odtworzy płytę niż np za 300zł jakieś innej marki gramofon ?
A gramofony kupuje bo lubię
Z Czasem będę zmieniał czytał i polepszał.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nowy gramofon + dodatki
Człowieku, kogo Ty chcesz przekonywać? Istnieje całkiem spory wątek "gramofon do 200 złotych" i mamy tam o czym rozmawiać.Panmaxior pisze:Ale bardzo dużo ludzi ma taki "niedrogi" sprzęt a nawet gorszy i słuchają.
Nasze forum chyba właśnie znane jest z tego, że nie dyskryminujemy budżetu tych co pytają o pomoc w wyborze.
Jednak jestem daleki od gadania, że ktoś niemajętny jest skazany na wybieranie wśród kiepskiego i niepolecanego sprzętu. Tak źle jeszcze na szczęście nie jest

Owszem.Panmaxior pisze:wiec w czym problem czy inaczej odtworzy płytę niż np za 300zł jakieś innej marki gramofon ?
Panmaxior, gdyby to było takie proste i obojętne to nie dzielilibyśmy sprzętów na niepolecane i polecane. Kwestia ceny jest tutaj poboczna, naprawdę.
Kończmy ten temat, bo i tak wiadomo, że się nie dogadamy

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Nowy gramofon + dodatki
Ok zakończmy temat.
Jak na razie wypowiedziałeś tylko swoje zdanie.
Tyle co jest ludzi tyle jest opinii i można powiedzieć znawców.
Szanuje twoje Zdanie oraz poglądy wobec jakości produktów, mam nadzieje ze także zrozumiesz moje stanowisko .
Miłego Dnia
Jak na razie wypowiedziałeś tylko swoje zdanie.
Tyle co jest ludzi tyle jest opinii i można powiedzieć znawców.
Szanuje twoje Zdanie oraz poglądy wobec jakości produktów, mam nadzieje ze także zrozumiesz moje stanowisko .
Miłego Dnia
-
Nowy gramofon + dodatki
Czy w gramofonach automatycznych (np. Technics sl-dd3) można przełączyć się na ręczną obsługę, żeby np. od razu wybrać trzeci utwór na płycie?
O coś pytać sprzedawcę, jak już będę miała upatrzony egzemplarz?
- bluegi
- Gramofon: różne
Re: Nowy gramofon + dodatki
Z którym w tym wypadku zapewne zgodzi się dobre 99,9% użytkowników tego forumPanmaxior pisze:Jak na razie wypowiedziałeś tylko swoje zdanie.

Włączając w to oczywiście i mnie.
No pewnie że tak. Możesz obsługiwać w pełni manualnie z ręcznym "odkładaniem igły" włącznie lub używać auto-startu, który odstawi igłę w zależności od ustawienia wielkości płyty. No chyba, że istnieją jakieś dziwolągi.Mikaragu pisze:Czy w gramofonach automatycznych (np. Technics sl-dd3) można przełączyć się na ręczną obsługę, żeby np. od razu wybrać trzeci utwór na płycie?
Mi się wydaje, że dobrze by było wybrać konkretne egzemplarze i pytać użytkowników tu na forum, a nie sprzedawców w mailach, bo trafisz na sprzedawcę j.w. i Cię wbije na minę

Jedyne o co możesz ewentualnie dopytać, to czy jest gwarancja rozruchowa i czas na zwrot, jeżeli sprawa jest wątpliwa.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Nowy gramofon + dodatki
99% automatów ma możliwość obsługi manualnej - z Technicsów - wszystkie.Mikaragu pisze:Czy w gramofonach automatycznych (np. Technics sl-dd3) można przełączyć się na ręczną obsługę, żeby np. od razu wybrać trzeci utwór na płycie?
Wyjątek stanowi np. polski Daniel.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
-
-
Nie:( Uparłam się na Technicsa w serii dd lub qd - jak ktoś tu wcześniej sugerował i czekam aż pojawi się sprzedawca bez zaporowej dla mnie ceny typu 650-750 zł.
Jaki przedział cenowy jest wg Was adekwatny dla takiego gramofonu? Może oczekuję zbyt wiele?
Jaki przedział cenowy jest wg Was adekwatny dla takiego gramofonu? Może oczekuję zbyt wiele?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
O kurde, powrót do tematu z początku roku 
SL-DD lub QD raczej da się dostać do tych 750 zlotych.

SL-DD lub QD raczej da się dostać do tych 750 zlotych.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
No niestety temat się ciągnie, a właściwie powraca co kilka tygodni.
Dla mnie 750 zł to za dużo. Myślisz, że za 400-500 jest adekwatne?
I tak - jest mi wstyd, że znowu odświeżyłam wątek po tylu miesiącach, ale tylko Wy mnie wspieracie w tym temacie:)
Dla mnie 750 zł to za dużo. Myślisz, że za 400-500 jest adekwatne?
I tak - jest mi wstyd, że znowu odświeżyłam wątek po tylu miesiącach, ale tylko Wy mnie wspieracie w tym temacie:)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tu masz licytację jednego z wyższych modeli Technicsa T4P: http://allegro.pl/technics-sl-qd3-i6587919306.html
Kończy się za 6 godzin. Wrzuć 500 i zobaczymy czy się uda
A tu DD33, czyli niekwarcowa odmiana powyższego, za 400 złotych od ręki: http://allegro.pl/technics-sl-dd33-i6589645290.html
Kończy się za 6 godzin. Wrzuć 500 i zobaczymy czy się uda

A tu DD33, czyli niekwarcowa odmiana powyższego, za 400 złotych od ręki: http://allegro.pl/technics-sl-dd33-i6589645290.html
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
@Wojtek, dziękuję. A ile ten wyższy model http://allegro.pl/technics-sl-qd3-i6587919306.html jest wg Ciebie subiektywnie warty? Gdybym zdecydowała się jeszcze coś dorzućić - żeby wiesz, nie przepłacić.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Wart jest tyle ile ktoś zechce zapłacić. To nie truizm tylko realia licytacyjne. W tym i nie tylko wypadku kwoty są nieprzewidywalne.
Za kilka godzin się dowiem również ile społeczeństwo wylicytowało, bo wrzuciłem do obserwowanych.
Festina lente, a i tak dobrze Ci idzie.
Za kilka godzin się dowiem również ile społeczeństwo wylicytowało, bo wrzuciłem do obserwowanych.
Festina lente, a i tak dobrze Ci idzie.
-
- Myszor
- Gramofon: PD-300