Igła do wkładki KSS0163
-
Igła do wkładki KSS0163
Witam jak w tytule poszukuje igły od gramofonu Ziphona Perfekt 206 , wkładka do niej ma numer KSS0163 Proszę o informację jeżeli ktoś wie jaki to zamiennik igły może być- za wszelkie informację dziękuje. Jutro wstawie zdjęcia wkładki.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Igła do wkładki KSS0163
http://www.ebay.de/itm/KSS0163-Saphir-E ... 0462172846
Mam tylko nadzieję, że nie planujesz na tym odtwarzać płyt
Mam tylko nadzieję, że nie planujesz na tym odtwarzać płyt

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Igła do wkładki KSS0163
Witam a dlaczego nie ? mam dużo fajnych starych winyli oprucz kolęd
winyle zespołu Perfekt; Maryli Rodowicz ; Krzysztof Krawczyk i dt. teraz mnie zmroziło dlaczego nie można odtważać na tych igłach adapter wygląda fajnie zadbany bez jakichkolwiek uszkodzeń . Mam pytanie skoro nie na tych igłach to czy można na inną wkładke wymienić i na jaką ,nie jestem w domu inie mogę teraz zdjęć wystawić adapteru. Dziękuje za odpowiedz.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Igła do wkładki KSS0163
Bo ten gramofon to stara krajalnica
Szkoda płyt po prostu.
Wkładkę można zmienić, ale tylko w ramach standardu producenta. Nie dość że ciężko dostać to też zbyt wiele one nie zmienią.

Wkładkę można zmienić, ale tylko w ramach standardu producenta. Nie dość że ciężko dostać to też zbyt wiele one nie zmienią.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Igła do wkładki KSS0163
Ok Dziękuje za odpowiedzi chyba zostane przy unitra fonica wg 550 Jeżeli nie sprawi to kłopotu to podepne jeszcze jedno pytanie mianowicie próbowałem nagrać z adapteru Unitra Fonica SG 550 na płyte szpulową magnetofon Unitra ZK140T MAGMUR . W magnetofonie wpiołem przejściówke din5 stereo w wejscie mikrofonu a do adapteru w wejscie z narysowanymi szpulami jako wejście magnetofonu szpulowego Niestety kasuje taśme ale nie nagrywa z płyt winylowych na szpulowe dodam że przez mikrofon podłączony do magnetofonu ,magnetofon nagrywa wiec jest dobry - czy ktoś już prubował tak nagrywać Proszę o podpowiedzi jak to zrobić -Dziękuje.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Igła do wkładki KSS0163
Z deszczu pod rynnęazzazell pisze:chyba zostane przy unitra fonica wg 550

Tak, po stronie gramofonu masz tzw. pętlę magnetofonową, czyli wejście-wyjście pod DIN5. a po stronie magnetofonu jest jedno wejście (to z góry), zarówno na mikrofon jak i na inne urządzenia zewnętrzne.
Pytanie tylko czy faktycznie po stronie WG 550 mamy do czynienia z pętlą, czy nie jest to czasem tylko wejścia pod magnetofon.
Swoją drogą, jaką przejściówkę? Potrzebujesz standardowy kabel DIN5-DIN5.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Igła do wkładki KSS0163
OK. popróbuje jeszcze w wekend nagrac coś Kabel DIN5 -DIN5 posiadam Próbowałem nagrać podłaczając jack 3,5 wpięty pod wyjście słuchawkowe laptopa a zdrugiej strony wpięty DIN5 na górne gniazdo szpulowca ale niestety- muzyka po włączeniu idzie przez głośnik szpulowca -właczając nagrywanie na szpuli nic się nie nagrało ,jeszcze sprawdze i npisze czy coś z tego wyszło.Pozdrawiam