Jak w temacie orientujecie sie gdzie najlepiej oddac moje pudła do odświeżenia frontów - najlepiej w Wawie lub w Krk?
Chodzi o wzmacniacz Luxman L-530 i tuner Luxman T-530.

Z gory dziekuje za pomoc.
T.
he he
No ale przecież na Luxmanie nie ma lakieru- to szczotkowane aluminium, i nie wydaje mi się - po styczności z innymi produktami firmy w tym rodzaju wykończenia, aby dodatkowo je lakierowali. Tutaj jest właśnie problem, cały tłuszcz i kurz osadza się w nierównościach aluminium i powoduje że sprzęt "żółknie". Nie raz widziałem takie akcje w pomieszczeniach gdzie ktoś palił, albo najzwyczajniej w świecie zostawiał ślady po paluchach na sprzęcie. Ot normalne. Gdybyśmy mówili o zżółknięciu powłoki, to żółkła by równomiernie od światła, a nie głównie w okolicy potencjometrów i przyciskówNa zżółknięty lakier jednak nie pomoże.
Szczotkowane aluminium powinno być polakierowane, właśnie po to żeby nie załaziło, i żebyś się nie pokaleczył. W Tandbergu było polakierowane.pan_winyl pisze:No ale przecież na Luxmanie nie ma lakieru- to szczotkowane aluminium, i nie wydaje mi się - po styczności z innymi produktami firmy w tym rodzaju wykończenia, aby dodatkowo je lakierowali.