No to niestety moja kolej...
Nie polecam i przestrzegam przed sprzedawcą z allegro
piece_of_vinyl. Kupiłem za 80 zł Gerry Mulligan Meets Johhny Hodges. Płyta miała być w stanie "Doskonałym". Po otwarciu przesyłki obejrzałem płytę w świetle dziennym i wyglądała całkiem nieźle - prawie mint. Położyłem na talerzu ale tutaj już mam mocniejsze oświetlenie i zobaczyłem, że płyta ma jakby takie szerokie przetarcia wzdłuż płyty (nie w poprzek rowków ale wzdłuż). Nie wiem czy ktoś ją odtwarzał na czymś dziwnym czy co to jest ale nie da się płyty słuchać. Wydaje z siebie dziwne dźwięki - igła jakby miejscami drapie / suwa się i wydaje dziwny przesterowany dźwięk. Płytę umyłem (myślałem, że to może jakiś dziwny brud) ale nic się nie zmieniło. Wygląda to mniej więcej tak:
W każdym bądź razie płyta z pewnością nie jest w stanie doskonałym i z pewnością nie jest warta 80 zł. Dla mnie to w sumie już nic nie warta bo zaczynam się bać o igłę... Poinformowałem o tym sprzedawcę i o tym, że chcę ją odesłać i dostałem taką odpowiedź:
"Proszę nie odsyłać bo nośnik audio nie podlega zwrotowi i nie zostanie odebrany.
Tylko niepotrzebnie wyda Pan na wysyłkę w obie strony."
A szkoda bo kupowałem już u nich płyty i było całkiem nieźle. No ale wszystko sie kiedyś kończy.